menu

The String Diaries - Stephen Lloyd Jones (2013)

Alternatieve titel: Het Boek Jakab

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Engels
Thriller

384 pagina's
Eerste druk: Headline, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Binnen een familie wordt een dagboek bijgehouden, over een gerucht. Een schaduw. Een moordenaar. Voor Hannah Wilde is het een essentiële overlevingsgids die haar de drie regels heeft geleerd waar zij zich altijd aan houdt: Kijk over je schouder. Vertrouw niemand. Als je twijfelt... vlucht! Als ook haar dochter in gevaar is, weet Hannah dat ze niet langer kan vluchten en eindelijk het kwaad moet trotseren. En niets in het dagboek heeft haar hier op voorbereid...

zoeken in:
avatar van Vic Vega
4,0
"Alsof je een screenplay voor de volgende horror-blockbuster aan het lezen bent". Dat is waar ik onmiddellijk aan dacht na de eerste 100 bladzijden van deze pageturner. "Een mix van fantasy, oude volksverhalen en thriller-elementen" is het verkoopspraatje waar ze deze publicatie mee trachten te slijten. En dat is vrij accuraat weergegeven. We worden achtereenvolgens ondergedompeld in het 19-de eeuwse hongarije, jaren '70 in Engeland en vervolgens het Engelse platteland anno nu. Het switchen tussen verschillende perioden ,heb ik al ondervonden, kan enerverend en tempo-vertragend werken, maar wordt hier slim gebruikt. Geleidelijk aan kom je meer te weten over de "hosszu eletek" en de hele geschiedenis achter de tragedie die de familie van Hannah al honderden jaren achtervolgd. Het "shapeshifter"-gegeven, waar dit boek om draait, wordt op een slimme manier gebruikt, waardoor dit boek op sneltreinvaart op je netvlies wordt gebrand.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:11 uur

geplaatst: vandaag om 13:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.