menu

Hedonia: Een Opstel - Kees van Kooten (1984)

Alternatieve titel: Hedonia

mijn stem
3,57 (30)
30 stemmen

Nederlands
Autobiografisch / Humoristisch

147 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Wie is de leukste man ter wereld? Een vraag die niet los te denken is van een andere: wat is humor? Voor Kees van Kooten was dit jarenlang geen vraag maar een weet. De leukste man was Woody Allen en alles wat hij zei, schreef of deed was Humor met een hoofdletter. Toevallig (of niet?) vertaalde Van Kootens vrouw Barbara de filmscripts van Allen en in die hoedanigheid bracht zij de meester in Amerika in een bezoek. Bij Van Kooten begint de twijfel te knagen. In ''Hedonia'' staat het relaas van zijn confrontatie met zijn broeder in de kunst.

zoeken in:
avatar van Thomas83
Dit boek heb ik wel eens gelezen, staat bij mijn ouders in de boekenkast. Dat van Woody Allen herinner ik me nog goed. Ook kan ik me nog herinneren dat dochter Kim genoemd wordt. Vond ik wel grappig toen, aangezien ze later een van de bekendste Nederlandse actrices is geworden.

ruben
Leuk boekje van Van Kooten. Het leest lekker vlot en is best grappig.

avatar van enbedankt
3,5
Idd grappig boek dat je in 1 avondje uitleest

Gast
geplaatst: vandaag om 11:29 uur

geplaatst: vandaag om 11:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.