menu

The Tortilla Curtain - T.C. Boyle (1995)

Alternatieve titel: De Tortilla Grens

mijn stem
4,00 (7)
7 stemmen

Engels
Sociaal

277 pagina's
Eerste druk: Viking, New York (Verenigde Staten)

Delany woont samen met zijn vrouw en haar kind in een prachtige buitenwijk van Los Angeles. Ze zijn de stad ontvlucht vanwege het gejaagde leven en de betonkolossen. Delany brengt zijn dagen door met het schrijven van artikelen over de wildernis, zorgt voor het kind en trekt regelmatig de natuur in. Zijn vrouw Kyra is makelaar en de hoofdkostwinner van het gezin. Ze zijn gezondheidsfreaks en wentelen zich in hun progressieve ideeën en levenswijze. Cándido en América daarentegen zijn genoodzaakt hun gezondheid en leven in de waagschaal te stellen in de strijd om het naakte bestaan. Gevlucht voor de armoede in Mexico zijn ze gedwongen een illegaal en mensonwaardig leven te leiden in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Op het moment dat Delany met zijn auto Cándido aanrijdt is dat een onheilspellende voorbode van een reeks nare gebeurtenissen.

zoeken in:
avatar van Abubakari
3,5
Mensen die alles hebben versus mensen die niks hebben. Ondanks dat ze alles hebben zijn ze niet tevreden of gelukkig. Er gaat dan ook van alles mis, zowel bij de rijke mensen als bij de arme overlevers.
Het gaat van kwaad tot erger.

Boyle beschrijft het leven van de achter een muur wonende Amerikaan tegenover dat van in een hutje wonende Mexicanen, hun struggle for life. Hij heeft wat meer sympathie voor de arme donders, de rijke stinkerds worden neergezet als onsympathieke egoistische zelfingenomen vervelende mensen die de Mexicanen als vervelend ongedierte zien. Tenzij ze ze uit kunnen buiten en voor rotklusjes in kunnen huren en onderbetalen.

Door een speling van het lot komen de Mexicanen en de Amerikanen regelmatig in elkaars vaarwater en dat levert een prima verhaal op waarin vooroordelen en bad luck & trouble hand in hand gaan.

avatar van Abubakari
3,5
Oh ja, dat was ik vergeten… Het eindigde vrij plotseling, kun je zelf weer gaan zitten bedenken hoe verder. Daar hou ik niet altijd van en bij dit boek zeker niet. Maar goed, ik heb er al over nagedacht en zelf bedacht hoe het eindigt.

Maar of T.C. de volgende keer zelf even een goed einde wil bedenken.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:41 uur

geplaatst: vandaag om 00:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.