menu

When Giants Walked the Earth: A Biography of Led Zeppelin - Mick Wall (2008)

Alternatieve titel: When Giants Walked the Earth: Een biografie van Led Zeppelin

mijn stem
3,80 (5)
5 stemmen

Engels
Biografie

486 pagina's
Eerste druk: Orion, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De eerste verse rapportage over de legendarische band in twintig jaar, gebaseerd op interviews met alle nog levende bandleden en een nooit eerder vertoonde kant van het genie en de losbandigheid onthullend, die hun hoogtijdagen gedefinieerd heeft. Journalist Mick Wall vertelt het verhaal van de band die de grenzen van zowel creativiteit als buitensporigheden verlegde, zelfs voor rock 'n' roll-normen. Led Zeppelin was de laatste grote band van de jaren zestig en de eerste grote band van de jaren zeventig. 'When Giants Walked the Earth' is het volledige verhaal van Led Zeppelin van binnenuit, geschreven door een voormalige vertrouweling van zowel Jimmy Page als Robert Plant. Het onthult niet alleen de rampspoed, verslavingen en dood die de band achtervolgde, maar ook de echte relatie tussen Page en Plant, met inbegrip van hoe het werd beïnvloed door de interesse van Page in het occulte.

zoeken in:
avatar van iggy
4,0
Behoorlijk goed boek over de Zep mannen en hun manager. Je krijgt wel een aardig beeld wat deze legendarische band teweeg heeft gebracht in de jaren 70. Ook hun idioot gedrag wordt er in beschreven. En dan met name over drummer John Bonham. Bonham was zeer zeker een van de beste drummers die in de rock geschiedenis heeft rondgelopen. Maar was volgens de verhalen door de jaren heen tevens een onuitstaanbaar figuur. Ik sta er ook wel van te kijken dat Gitarist/ leider Jimmy Page zich zo diep heeft laten gaan in dat hocus pocus (occulte) gedoe. En zelfs Robert Plant is volgens schrijver M.Wall een man met dictatoriale trekjes. Juist van Plant had ik dat dan weer niet verwacht.
Kortom een boek dat een positieve maar ook kritische noot kraakt.

Ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat Mick Wall een vrij droge manier van schrijven heeft. Blijkbaar is dat zijn stijl.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:00 uur

geplaatst: vandaag om 12:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.