menu

The Beauty of Humanity Movement - Camilla Gibb (2010)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Sociaal / Politiek

279 pagina's
Eerste druk: Doubleday, Toronto (Canada)

Vanaf het moment dat Maggie Ly langskomt bij de mobiele winkel van Hung zet zij hem ertoe aan om terug te denken aan een bijzondere periode uit zijn leven. Hij heeft ooit een restaurant gehad, vermaard om het Vietnamese gerecht phở, dat bezocht werd door een groep dissidente intellectuelen. Mogelijk is één van hen de verdwenen vader van Maggie geweest. Samen met de jonge reisleider Tu' gaan zij op zoek naar antwoorden wat er met hem gebeurd kan zijn. Met deze zoektocht wordt de kloof tussen arm en rijk doorbroken en wordt er een beeld geschetst van hoe de geschiedenis van Vietnam doorwerkt in het bruisende heden.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,0
Ontzettend lief boek. Zij heeft een hele prettige schrijfstijl: tikkeltje sentimenteel, maar zonder daarbij de kritische toon te verliezen.

avatar van Donkerwoud
3,0
Mooie lofzang op de kracht van kunst en hoe de culturele voortbrengselen van in vroegere tijd verzettende kunstenaars doorleven in de tegenwoordige tijd. Dit wordt gekoppeld aan het verlies van identiteit van de verschillende hoofdpersonages, die op zoek moeten naar een manier om hun verleden in het reine te brengen met hun dagelijkse werkelijkheid. Voor mij verliest het wat puntjes omdat de schrijfster te opzichtig ervoor kiest om haar karakters een symbolische lading te geven. Het voelt allemaal wat bedacht aan. Ook omdat het overdreven positieve einde wel erg cheesy en ongeloofwaardig is. Of ben ik gewoon te cynisch om een hartverwarmende happy end te kunnen waarderen?

Gast
geplaatst: vandaag om 09:28 uur

geplaatst: vandaag om 09:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.