menu

Lou Reed en Andere Goede Vrienden - Nico Dijkshoorn (2013)

mijn stem
3,11 (9)
9 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Autobiografische Roman

63 pagina's
Eerste druk: B for Books, Maartensdijk (Nederland)

Zestien verhalen en columns die alle over muziek gaan, en zeer regelmatig ook over de familie van de auteur. Zo mag de verteller op de camping in Callantsoog spelen op een gitaar van oom Ger, die nog in de begeleidingsband van Mouth & NacNeal heeft gezeten. Aan die vakanties in Callantsoog, meer bepaald de avonden in het Dorpshuis daar, bewaart de schrijver sowieso goede herinneringen … Ook gaat hij met tante Els naar een concert van Roxy Music in het Concertgebouw. In verreweg het langste verhaal volgt hij Anne Soldaat tijdens enige optredens. De rapper Jay-Z krijgt van Dijkshoorn wat tips om zijn carrière weer op het juiste spoor te krijgen. De man is kennelijk ontspoord door zijn huwelijk met Beyoncé, en het daaruit voortvloeiende vaderschap …

zoeken in:
avatar van gert_r
3,0
Verantwoording

De in deze bundel opgenomen verhalen komen uit verschillende bronnen. ‘Het begon met de gitaar van Ger’ komt uit Nooit ziek geweest. ‘Toots blaast’ en ‘Just a perfect day’ stonden eerder in Kleine dingen. De overige stukken stonden, vaak in licht afwijkende versies, in OOR.

avatar van gert_r
3,0
Bizar toeval: In Schrijver in New York - Abdelkader Benali (2013) , het ‘literaire juweeltje’ van september 2013, heeft Benali het gelijk op de eerste bladzijde over Johannes van Dam:

Sommigen noemden hem de man die de beroemde gourmand Johannes van Dam kon opvolgen – een gerespecteerd restaurantcriticus die ook een dagje ouder werd.

Johannes van Dam overleed op 18 september 2013.
In dit boekje, het ‘literaire juweeltje’ van oktober 2013, schrijft Dijkshoorn onder andere:

Ik durf Lou Reed een van mijn beste vrienden te noemen.
En
Godzijdank leven bijna al mijn helden nog, maar stiekem verheug ik mij op de emotie die hun sterven los gaat maken. Ik ben dan tot alles in staat.

Lou Reed overleed op 27 oktober 2013.

Wat zal november, met Jan Brokken in donker Afrika, ons in dit opzicht brengen

avatar van Abubakari
71 jaar drank & drugs overleefd, maar zodra Nico Dijkshoorn hem één van zijn beste vrienden noemt gaat ome Lou dood.

Dijkshoorn wordt bedankt.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:12 uur

geplaatst: vandaag om 11:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.