menu

De Islam. Kritische Essays over een Politieke Religie - Sam van Rooy, Wim van Rooy, Hafid Bouazza, Carel Brendel, Afshin Ellian, Ronald Commers, Eddy A.M. Daniëls, Afshin Ellian, Koenraad Elst, M.S.H. Frankenvrij, Frans Groenendijk, Mat Herben, Remi Hauman, Michiel Hegener, Ehsan Jami, Hans Jansen, Efraim Karsh, Amanda Kluveld, Wim Kortenoeven, David G. Littman, Jos De Man, Michael Mannheimer, Johny Messo, Nahed Selim, Nicolai Sennels, Matthias Storme, Marc Vanfraechem, Joos Vermeulen, Yvonne Waterman en Bat Ye’or (2010)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur / Politiek

784 pagina's
Eerste druk: ASP, Brussel (België)

Anders dan de politiek correcte intellectuelen die de islam omarmen met dezelfde kracht waarmee ze ooit het katholicisme bekampten, zijn de auteurs van dit boek geen dhimmi's, maar rationele onderzoekers met een open geest. Ze worden niet gesponsord door bepaalde olielanden en zien allen de islam als een imminent gevaar dat voor de zoveelste keer Europa tracht binnen te dringen en daarbij sluipenderwijs allerlei methodes aanwendt. Want dat is ab initio de originele missie van de islam: het streven naar een wereldkalifaat, en de verwende narcistische en gutmenschliche Europeaan slaapt – naar het woord van Bruce Bawer – voort, ingedommeld als hij is door zijn eigen goedmenend en weldenkend humanistisch gezoem. In deze bundel laten binnen- en buitenlandse wetenschappers en essayisten hun licht schijnen over de vele facetten van de islam. Wie de opstellen leest zal er niet onderuit kunnen stelling te nemen in een debat dat een apocalyptische scheiding der geesten teweeg heeft gebracht.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:54 uur

geplaatst: vandaag om 17:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.