menu

John Barry: A Sixties Theme: From James Bond to Midnight Cowboy - Eddi Fliegel (1998)

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Engels
Biografie

272 pagina's
Eerste druk: Constable, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In de jaren 60' waren de ogen wereldwijd gericht op de muziek- en filmwereld van creatief Londen. John Barry was een van de middelpunten van het swingende Londen in die tijd. Deze biografie schept een beeld van hoe hij zijn carriere als filmcomponist begon, in een stad met sociale veranderingen, en hoe hij succes boekte.

zoeken in:
5,0
neo
Het mooie van deze met toestemming en medewerkijng van Barry geschreven biografie is hoe alles verhaalt wordt op de jaren 60'. Wat deze eigenlijk mist is de verkenning van de persoon zelf, het echt diepgaande werk wat betreft zijn persooonlijkheid. Het lijkt erop alsof de schrijver alles swingend in sixties stijl verwijst (als in dramatische verwikkelingen in diens leven als die er waren), van 'ach het was gewoon die tijd'. Maar tevens schept ie wel een goed beeld van de tijd, en hoe ook onder de sociale veranderingen de componist ten tonele verscheen. Grandioos zijn de vele verhalen over hoeveel 'groovy birds' hij wel niet zag in swingende Londen, en hoeveel en hoe hij omging met Terence Stamp en Michael Caine; twee van zijn beste vrienden. Er zitten wat hilarische quotes in over toen Caine bij Barry introk en die bezig was aan de score van Goldfinger. En natuurlijk zijn er de vele fantastische hoeveelheid achtergrond informatie over een heleboel scores en diens films.
Dit vooral gefocust op zijn beignperiode. Het boek belicht zijn popcarriere met zijn John Barry seven. Zijn verdere carriere wordt er wat sneller doorheen gejaagd; begrijpelijk met de opzet die Fliegel had. Dit alles compenseert allemaal met gemak het gebrek aan diep ontleding van de psyche van Barry. Voor iedere filmmuziek liefhebber een feest. 5 sterren

avatar van thunderball
Klink als een erg interessant boek!

Ik heb het ooit in handen gehad, maar kon toen uit twee boeken kiezen en heb het veel mooiere (maar ook veel oppervlakkigere) "John Barry: a life in music" aangeschaft, wat meer een koffietafelboek is vol met prachtige foto's.

5,0
neo
Nou is dit boek, zoals ik aangaf, eigenlijk ook op een manier wat oppervlakkig... Heb die 'A Life in Music'' wel met plezier doorgekeke/gelezen uiteraard. Je wordt verblindt door de aardige info met prachtige toto's, maar je steekt er zoveel minder van op.

avatar van thunderball
Wat me destijds deed besluiten het andere boek te nemen was, behalve de mooiere outlay, dat het bovengenoemde boek eigenlijk alleen de jaren '60 behandelde en dus bij lange aan niet een compleet overzicht gaf van Barry's werk.

avatar van JohnWilliams
Ik ken het boek niet, de muziek daarintegen wel.

avatar van thunderball
Inmiddels dit boek ook al weer een jaar of twee in de kast staan.
Ik moet nog zo veel boeken lezen over mijn twee favoriete onderwerpen (James Bond en de Stones), maar kom er gewoon niet meer aan toe. Ik moet het allemaal hebben, maar lezen, ho maar!

Gast
geplaatst: vandaag om 03:20 uur

geplaatst: vandaag om 03:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.