menu

The World According to Bob: The Further Adventures of One Man and His Street-wise Cat - James Bowen (2013)

Alternatieve titel: De Wereld volgens Bob

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Engels
Waargebeurd / Natuur

304 pagina's
Eerste druk: Hodder and Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Bob is geen gewone kat. Gezeten op de schouders van zijn baasje James, is hij een bekende verschijning in de straten van Londen. James is straatmuzikant en ze treden samen op. Overal worden ze herkend en Bob is simpelweg onweerstaanbaar. In Bob de Straatkat beschreef voormalig zwerver en drugsverslaafde James hoe hij door de vriendschap met Bob een nieuwe invulling aan zijn leven kon geven. Sindsdien is Bob bezig de harten van mensen over de hele wereld te veroveren en misschien wel de beroemdste kat ter wereld te worden. Over hun belevenissen in de straten van Londen schreef James dit tweede boek.

zoeken in:
avatar van the Cheshire cat
4,0
Het derde deel zal in de loop van 2014 verschijnen en zal 'Smells Like Bob Spirit' gaan heten..


3,0
Nog niemand die een letter hier van gelezen heeft, nou ja?
Ben zelf op het moment begonnen uit het vervolg van Bob De Straat Kat (Nederlandse titel) De wereld volgens Bob.

Indrukwekkend? Nee nog niet helemaal, het lijkt te beginnen als een soort samenvatting qua dingen die al gepasseerd zijn en dan in het kort worden omschreven om het geheugen op te frissen.
Hierna (waar ik ben, blz tachtig) volgt langzaam weer wat nieuwe avonturen op per hoofdstuk!

avatar van the Cheshire cat
4,0
Zojuist gereserveerd bij de bob, ik bedoel uh.. bieb.

avatar van the Cheshire cat
4,0
'Kijk, dat is Bob!' riep een van hen, een kleine jongen, en hij wees opgewonden onze kant op.
Het was duidelijk dat de rest van de klas geen idee had waar hij het over had.
'Wie is Bob?' vroeg iemand.
'De kat op de schouders van die man. Hij is beroemd. Mijn moeder zegt dat hij op Garfield lijkt', zei de jongen.


Ontzettend leuk vervolg op 'A Street Cat Named Bob'. Interessant om te lezen hoe James Bowen werd benaderd door een uitgever en hoe zijn eerste boek precies tot stand kwam. Van straatmuzikant tot wereldster. En op een dag ontmoet Bowen op zijn vaste standplaats in het drukke Londen een andere wereldster. De twee hebben een kort gesprekje.

Rondom ons was een flinke menigte ontstaan en de bodyguards begonnen een beetje zenuwachtig te worden. Iedereen nam foto's met zijn telefoon of camera. En deze keer was het niet Bob die op de foto ging.

Wie die wereldster is? Nou, ga het boek maar lezen zou ik zeggen.

3,0
Heb het boek uitgelezen, was een leuk vervolg!
Ondertussen komt er ook nog een tussen boek, als ik het goed zeg.

avatar van the Cheshire cat
4,0
Leuk, een nieuw boek!

Ik ken wel Where in the World is Bob?, maar dat is een zoekplaatjesboek voor kinderen.

ags50
Wie kennis wil nemen van de harde realiteit van "Cardboard City" leze Cry Myself to Sleep.

In november 2013 was een uitzending op een van de Nederlandse publieke zenders van een Engelse productie, waarin een aantal katten van een dorp met "trackers" en camera's waren uitgerust om te kunnen volgen - en zien - wat deze dieren uitspookten. Ook daarin kwam onder andere naar voren dat "men" naast de maaltijd thuis ook graag buitenshuis (bij de buren of zo) gaat eten.

Zo ook een eveneens (bruin)oranje kater die sedert een aantal maanden de woning van mijn moeder aanziet voor een restaurant. Geen zwerver maar waar hij thuishoort weten we niet (niet gechipt). In ieder geval is hij zeer gedomesticeerd, hoewel zij zenuwachtig wordt van de wijze waarop hij al ongeduldig bedelend over het aanrecht heen en weer loopt wanneer zij wat lekkers voor hem op een bordje legt. Speciaal voor hem koopt zij diverse soorten kattenvoer - brokjes, pâté en maaltijden in zakjes - dus dat is voor hem telkens smullen geblazen.

Ja, de beschrijvingen van het kattenleven van Bob door James Bowen zijn heel herkenbaar.

avatar van PeterW
PeterW (crew)
ags50 schreef:
Wie kennis wil nemen van de harde realiteit van "Cardboard City" leze Cry Myself to Sleep.

Ook daarin kwam onder andere naar voren dat "men" naast de maaltijd thuis ook graag buitenshuis (bij de buren of zo) gaat eten.

Vertel mij wat, de hele buurt komt hier eten.

ags50
En toch heeft zo'n kat iets koninklijks over zich. Die aanloopkater bij mijn moeder, die ik Ginger heb genoemd, maakt zijn aanwezigheid kenbaar door vanuit de tuin buiten bij het terras op de vensterbank te springen en dan te mauwen wanneer oogcontact is gemaakt. Wordt de deur geopend, dan stapt meneer bijna hooghartig naar binnen, de staart fier rechtop in de lucht, en wandelt doodgemoedereerd naar de keuken. Heeft hij zin in knabbels dan kan hij zich daar tegoed doen aan brokjes in een bakje. Wil hij wat anders dan springt hij op het aanrecht, miauwt en geeft kopjes.
Is mijn moeder (91 jaar, slecht ter been, beweegt zich in huis voort met een rollator) ook op weg naar de keuken en is hij in een kennelijk luie bui, dan springt hij voorop op de rollator en laat zich daarheen vervoeren! Je kunt je voorstellen dat ik gewoonweg geniet van dergelijke capriolen.
Na een flinke maaltijd strekt hij zich uit voor een dutje, waar dan ook in huis mits op een comfortabel zachte ondergrond: een bed, een kleed op tafel, een vloerkleed (een daarvan heeft hij tevens uitgeroepen tot zijn "krabpaal"!). Daarna maakt hij kenbaar weer naar buiten te willen door vlak voor de deur naar het terras om aandacht te vragen.

avatar van the Cheshire cat
4,0
ags50 schreef:
Is mijn moeder (91 jaar, slecht ter been, beweegt zich in huis voort met een rollator) ook op weg naar de keuken en is hij in een kennelijk luie bui, dan springt hij voorop op de rollator en laat zich daarheen vervoeren!
Hahaha, dat ziet er volgens mij heel grappig uit!

Die Engelse docu heb ik ook gezien, een erg leuk onderzoek was dat inderdaad. Mijn kat kwam een paar maanden geleden helemaal doorweekt thuis, bevend als een rietje. Zou ze ergens in een vijver zijn gevallen? Heeft een of andere kattenhater in de buurt een emmer water over haar heen gegooid? Je gaat meteen van het ergste uit.

PeterW schreef:
Vertel mij wat, de hele buurt komt hier eten.
Dat moeten veel katten zijn. En honden, komen die ook?

avatar van PeterW
PeterW (crew)
[quote]the Cheshire cat schreef:
(quote)

Nee, maar wel de egels en de slakken.

ags50
Sinds een paar jaar geleden een egel 's avonds laat door de tuin scharrelde heeft mijn moeder wat kattenbrokken aangeschaft om die dan buiten te strooien. Bij een meerdaags bezoek aan mijn moeder (we wonen zo'n 250 km uit elkaar) heb ik in 2012 op een avond drie daarvan zich aan de brokjes tegoed zien doen, twee grote dikke en een kleinere. Wat dan overblijft wordt 's morgens vaak door de duiven en andere vogels opgepikt. Mogelijk dat daarom Ginger op een gegeven moment bij haar terras is verschenen, in eerste instantie aangelokt door de brokjes.
Over slakken en kattenbrokken is mij uit eigen ervaring niets bekend.

avatar van PeterW
PeterW (crew)

avatar van the Cheshire cat
4,0
Wat schattig!

avatar van HALVE TAMME.
the Cheshire cat schreef:
Wie die wereldster is? Nou, ga het boek maar lezen zou ik zeggen.

avatar van the Cheshire cat
4,0
Iets met een gele onderzeeër.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:42 uur

geplaatst: vandaag om 13:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.