menu

House of Small Shadows - Adam Nevill (2013)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Engels
Griezel

384 pagina's
Eerste druk: Pan, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het Red House: huis van het beschadigde genie van wijlen M.H. Mason, meester-taxidermoloog en poppenspeler, waar hij woonde en zijn meest verstorende werken creëerde. Het gebouw en diens schatkist vol antiek is reeds lang vergeten, maar de tijd om zijn creaties te laten verrijzen uit de duisternis is gekomen. Catherine Howard kan haar geluk niet op als ze uitgenodigd wordt de inboedel van het huis te taxeren. Als ze de displays met uitgestalde gekostumeerde opgezette dieren en macabere poppen voor het eerst ziet, is ze zowel opgetogen als verschrikt. Het is een kans om voor te sterven. Maar het Red House heeft geheimen, geheimen die zo vreselijk en duister zijn als die uit Catherine's eigen verleden. 's Nachts komt het huis tot leven met geluiden en beweging: voetstappen, en glimpen van kleine schaduwen op de trap. En al snel beginnen de grenzen tussen werkelijkheid, zin en nachtmerrie in te storten...

zoeken in:
avatar van PeterW
3,0
PeterW (crew)
Dit boek begon veelbelovend, maar gaandeweg werd het allemaal iets minder. Het einde had ik van verre al aan zien komen, maar ik bleef de hoop koesteren dat het allemaal anders af zou lopen; maar helaas, het mocht niet zo zijn. Het verhaal is een beetje op dezelfde leest geschoeid als 'Burnt Offerings', en heeft ook wat meegekregen van 'Harvest Home'. De hoofdpersoon is een wat pathetisch figuur die nogal psychotisch reageert op de gebeurtenissen. Als ik haar was had ik allang het heft in eigen hand genomen, en afgerekend met alle nachtmerrieachtige toestanden, maar zij bleef maar ronddwalen als een kip zonder kop.
Op zich wel een aardig boek, maar ik zou het toch anders aangepakt hebben.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:03 uur

geplaatst: vandaag om 03:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.