menu

The Life of Our Lord: Written for His Children during the Years 1846 to 1849 - Charles Dickens (1934)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Esoterisch / Historisch

128 pagina's
Eerste druk: Associated Newspapers, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Charles Dickens beschrijft hier het leven van Christus. Hij schreef het voor zijn kinderen en verbood hen de tekst ooit uit te geven. Maar piëteit jegens de overledene verloor het van andere motieven en zo verscheen, in 1934, het verhaal in druk en was meteen een groot succes. Niet verwonderlijk, want de bekende feiten - geboorte, wonderen, dood aan het kruis, wederopstanding en hemelvaart - worden op Dickensiaans meeslepende wijze beschreven. De moraal: een ware christen doet goed, ook jegens hen die hem kwaad doen.

zoeken in:
avatar van the Cheshire cat
3,0
Uitdrukkelijk bedoeld voor zijn kinderen, maar ook hier is men gezwicht voor het grote geld. Toegegeven, ik heb het zelf ook gelezen én toegevoegd, maar beide met gemengde gevoelens.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:58 uur

geplaatst: vandaag om 13:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.