menu

O Zahir - Paulo Coelho (2005)

Alternatieve titel: De Zahir

mijn stem
3,22 (38)
38 stemmen

Portugees
Sociaal

304 pagina's
Eerste druk: Rocco, Rio de Janeiro (Brazilië)

Een internationaal beroemde schrijver is zo druk doende met zijn literaire werk en de plichtplegingen die dat met zich meebrengt, dat hij niet in de gaten heeft dat hij zich langzaam van zijn vrouw, Esther, verwijdert. Zij was de vrouw die hem zover gekregen had datgene te doen wat hij werkelijk wilde: een boek schrijven. Dat boek, over een pelgrimstocht naar Santiago, beleefde een stille triomf over de wereld en werd gevolgd door een mondiale bestseller over een jongen die op zoek gaat naar een schat. Op het toppunt van zijn roem, wanneer zij in Parijs bij hem is ingetrokken, neemt Esther het besluit oorlogcorrespondente te worden. Ze wil weten waarom de mensen niet gelukkig zijn en denkt daar achter te komen in een oorlogssituatie.

zoeken in:
3,5
Hm....in veronderstelling zijnde dat dit een spraakmakend boek zou zijn had ik het hier wat drukker verwacht. Maar enfin.
Naar aanleiding van diens populariteit besloot ik dit boek ook maar eens ter hand te nemen.
In de ironie van het verhaal kon ik veel genoegdoening vinden: op zoek naar de grootste schat vindt de schrijver een nog grotere schat waarvan hij het bestaan niet eens wist. Kenners van Paulo zullen mogelijk weten wat ermee wordt bedoeld.
De 'rode draad' ligt eigenlijk geheel in mijn straatje, maar vond het wel jammer dat het etherische aspect soms ietwat ver ging. Doch een 3,5 wil ik t toch graag geven.

avatar van BlueVelvet
3,5
Toch weer een mooi verhaal van Coelho. Ook hier passeert een aantal interessante ideeën de revue, die echter - wanneer je ze kritisch, praktisch beschouwt - een beetje naiëf c.q. zweverig zijn. Leuk om te lezen, maar het zal nooit mijn favoriete genre worden. Een typisch 3.5-boek.

Bastiaan
Mwah, deze viel me vies tegen na De Alchemist gelezen te hebben. Eigenlijk heb ik er geen andere woorden voor dan dat het nogal een saai boekwerkje is, zonder daar verder goede argumenten voor te hebben. Maar opzich kan ik me wel vinden in de omschrijving die Saldek geeft in zijn een na laatste zin. Coelho schrijft immers mooi.

Twee en een halve ster.

avatar van Muuske
3,0
Coelho is geneigd om dezelfde boodschap aan de wereld te verpakken, in steeds een ander verhaal. Dit was mijn eerste en ook mijn favoriet. Maar op een gegeven moment heb ik bij zijn boeken wel het gevoel van ok..ok.. ik weet wat je wil zeggen.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:08 uur

geplaatst: vandaag om 17:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.