menu

Open Season - David Osborn (1974)

Alternatieve titel: Jachtseizoen

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Thriller

243 pagina's
Eerste druk: Dell, New York (Verenigde Staten)

Drie jonge Amerikanen, succesrijke zakenlieden, getrouwd en alom gerespecteerd, gaan een keer per jaar jagen in Canada, op groot wild. Maar wat hun vrouwen, kinderen, buren enz. niet weten, is dat het wild in hoofdzaak bestaat uit mensen. Onderweg pikken de drie vrienden steeds paartjes op die ze - tegen hun wil - meenemen naar de Canadese jungle. Na de vrouw op brute wijze verkracht te hebben, laten ze man en vrouw vrij, geven hun een voorsprong, en gaan dan op ze jagen, tot zij hen doodschieten en in een poel dumpen. 'Jachtseizoen' is het relaas van hun laatste mensenjacht, aanvankelijk verlopend volgens het gebruikelijke patroon, maar al gauw verstoord door iets onverwachts dat er gebeurt.

zoeken in:
avatar van Rius
4,0
Het is wat het lijkt, de synopsis is duidelijk. Het is rauw en direct, het is expliciet wat geweld en seks betreft, maar vooral is het spannend. Ik heb me er in ieder geval prima mee vermaakt.

Het is een lastig te verkrijgen boek. Ik stel met liefde mijn exemplaar beschikbaar als boekmeter-doorgeef-boek. De enige tegenprestatie is een verplicht recensie en het weer opnieuw beschikbaarstellen natuurlijk.

avatar van Insignificance
3,5
Voor liefhebbers van The Most Dangerous Game. Het kortverhaal of de film, maakt niet uit. Of een van de vele nakomelingen, dat kan ook. In alle gevallen is Open Season er eentje om aan het wensenlijstje toe te voegen. Mensen die op mensen jagen dus. Voor de sport. De kick. In een verhaal over een bittere kidnap in Michigan's wildernis; een psychologisch spel van overleven en vergelding. Daarbij heeft het (n)iets (positiefs) te zeggen over de Amerikaanse cultuur, over de Amerikaanse maatschappij. De zeventiger jaren in haar onverbloemde, grimmige en ruwe glorie. Lekker, hoor.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:17 uur

geplaatst: vandaag om 11:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.