menu

The Military Invasion of America - P.G. Wodehouse (2004)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Humoristisch

48 pagina's
Eerste druk: Kessinger, Whitefish (Verenigde Staten)

Binnen een jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in Europa, waaraan de Verenigde Staten pas in 1917 officieel zouden gaan deelnemen, redigeerde Wodehouse zijn in 1909 verschenen “The Swoop! or, How Clarence Saved England” tot een ingekorte versie, gericht op de USA. Het was onvermijdelijk dat in een maand als augustus, wanneer er nooit veel bijzonders aan de hand is, een onderwerp als de gelijktijdige invasie van Amerika door Duitsland en Japan door de pers met beide handen aangegrepen werd. Weinig kranten besteedden geen vele kolommen aan de zaak en het publiek vond de fascinatie van het staren naar de binnenvallende troepen een aangename verandering van de opzichtige attracties van South Beach en Coney Island. Is er dan niemand die enig verzet biedt? Jawel, opnieuw komt een padvinder naar voren om de onafhankelijkheid te herwinnen en zijn naam is Clarence Breamworthy Chugwater ...

zoeken in:
ags50
Zes jaren na het uitgeven van The Swoop! or, How Clarence Saved England verscheen in de juli en augustus 1915 nummers van “Vanity Fair” in de Verenigde Staten deze aangepaste en sterk ingekorte versie met de ondertitel “A Remarkable Tale of the German-Japanese Invasion of 1916”. Vergeet niet dat in Europa de Eerste Wereldoorlog aan de gang was, waaraan de Verenigde Staten op dat moment officieel nog niet deelnamen, en let op het jaartal in de ondertitel die, gezien het jaar van publicatie, nog in het verschiet lag.

Opnieuw staat het Duitse leger dat de Verenigde Staten aanvalt onder leiding van prins Otto van Saxe-Pfennig, terwijl dat van Japan wordt geleid door generaal Owoki. Ook nu weer wordt buiten de waard gerekend, beter gezegd buiten Clarence Breamworthy Chugwater, de “Boy Scout”.

Tezamen met “The Swoop!”, waarvan het immers is afgeleid, zal deze versie op 27 september 2013 officieel verschijnen (maar is reeds in mijn bezit, grappig genoeg ontvangen op mijn verjaardag, 13 september jongstleden).

Gast
geplaatst: vandaag om 15:33 uur

geplaatst: vandaag om 15:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.