menu

Adolf Hitler: Kroniek van Hitlers Vlucht uit Berlijn - Robin de Ruiter (2011)

Alternatieve titel: Adolf Hitler Pleegde geen Zelfmoord: Kroniek van Hitlers Vlucht uit Berlijn met Ondersteuning van de Britse Inlichtingendienst

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Nederlands
Oorlog

240 pagina's
Eerste druk: Mayra, Enschede (Nederland)

Van januari 1911 tot en met 24 mei 1913 ontbreekt ieder spoor van Hitler. Historici staan nog steeds voor een raadsel. Aan de hand van exclusief bronnenmateriaal wordt aangetoond dat Hitler een speciale training volgde aan de door de Rothschilds gecontroleerde Britse Military Psych-Ops War School in Tavistock. Hier begon Hitlers voorbereiding op zijn toekomstige rol als dictator. Dit boek schetst nooit eerder geopenbaarde feiten en oorlogsrapporten. Onder andere uit het archief van het Amerikaanse Bureau voor Strategische Ondersteuning (OSS), de voorloper van de CIA, en uit het archief van de voormalige Stasi. Daarnaast brengt de auteur interviews met ooggetuigen uit Duitsland en Spanje. Hieronder een persoonlijk interview tussen de auteur en twee naaste medewerkers van Hitler. Zij maakten Hitlers laatste dagen in de Führerbunker van nabij mee.

zoeken in:
avatar van devel-hunt
4,5
Hele goede en gedetailleerde reconstructie van hoe het gegaan kan zijn. Hoewel het soms wat ver gezocht lijkt is het heel boeiend, en laten we niet naïef doen, achter de elite schermen op het hoogste machsniveau gebeuren dingen waar een normaal mens niet met zijn verstand bij kan. Boeiend boek van een auteur die heel veel boeken heeft geschreven waarin de aan het volk vertelde verhaal onderuit wordt gehaald.

Dit komt in de buurt van de flat earth theory.
Totale nonsens.
De theorie dat hij in 1918 in een lazaret zou zijn gehypnotiseerd en daar nooit uit zou zijn gekomen en dus onder hypnose Duitsland achter zich kreeg om WO II te beginnen klinkt dan toch nog net iets meer plausibel.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:07 uur

geplaatst: vandaag om 18:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.