menu

A Murder on the Appian Way - Steven Saylor (1996)

Alternatieve titels: Moord op de Via Appia | Roma sub Rosa #5

mijn stem
3,00 (3)
3 stemmen

Engels
Detective

304 pagina's
Eerste druk: St. Martin's Press, New York (Verenigde Staten)

In een door politieke naijver en rellen verscheurde -stad moet Gordianus de Vinder de ware toedracht zien te vinden van een moord die de republiek op haar grondvesten doet trillen. Twee partijen bestrijden elkaar te vuur en te zwaard: die van Publius Clodius en die van Titus Milo, maar de vlam slaat pas goed in de pan als Clodius op de Via Appia wordt vermoord. Wie anders dan Milo kan dit op zijn geweten hebben...?

zoeken in:
nicolas
Heel goed beeld van de klassieke oudheid ttv Caesar (52 v.C.) wordt hier weergegeven. Het betreft het proces van Milo voor de mmord op zijn tegenhanger Clodius, spannend! Een detectivezaak voor Gordianus. Hoewel detective niet echt m'n genre (verklaring: zie "Mijn boeken, dan zal je het wel merken) is, weet ik dit sterk te appreciëren!

avatar van Dexter
Heeft Saylor dit verhaal zelf bedacht of is het een hervertelling van een waargebeurde zaak?
Ik hou zelf ook niet van detectives/rechtzaken (zoals Grisham), maar als ik dit zo lees zal er ook veel instaan over de Romeinse rechtspraak en politiek?
Weet je ook of hoe het in dit boek wordt gebracht een beetje overeenkomt met hoe het er toen echt aan toeging? Ik ben wel benieuwd naar dit boek, komt zeker op mijn uit de klauwen lopende 'to read' lijst te staan

nicolas
Ja het lijkt me zeker waarheidsgetrouw. Bij dankwoord euh, bedankt Saylor vele geschiedenisleraars in de loop van zijn (vooral hogere) studiejaren en aldus meen ik dat hij dat zelf heeft geschreven, eventueel met hulp van buitenaf... Heel het boek draait om het proces tegen Milo, voor de moord die hij gepleegd heeft op Clodius en dus komt men veel redevoeringen, corruptie, contio's tegen. Het gaat dus wel over rechtspraak en zo, maar in feite niet echt over politiek...

avatar van Dexter
Ah, dan kan ik dit boek dus met gerust hart gaan lezen. Bedankt voor de snelle reactie.

nicolas
Ik raad je anders ook "Rubicon" aan.

PQV00
Vergelijk eens de cover van deze titel (A Murder on the Appian Way, 1996, St. Martin's Press) met de cover van deze (A Mist of Prophecies, 2002, Constable) en deze Kindle-uitvoering (Roman Blood, versie 2007, Minotaur Books). Overal diezelfde brug, het standbeeld en de tempel. Toeval?

avatar van Halley23
3,0
Halley23 (moderator)
Toeval bestaat niet...

Gast
geplaatst: vandaag om 15:48 uur

geplaatst: vandaag om 15:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.