menu

De Onbekende Uren - Agaath van Ree (1961)

mijn stem
3,00 (3)
3 stemmen

Nederlands
Psychologisch

79 pagina's
Eerste druk: Vereeniging ter Bevordering van de Belangen des Boekhandels/Collectieve Propaganda Nederlandse Boek, Amsterdam (Nederland)

Boekenweekgeschenk 1961. De kleine Rim, zoontje van een rijke bandenfabrikant, verblijft in het gezelschap van drie mannen, die zoals al spoedig blijkt, hem hebben ontvoerd.Hoewel de vijandigheid van de omgeving uit allerlei voorvallen voortdurend blijkt, wil het kind die niet tot zijn bewustzijn toelaten, omdat het intelligent genoeg is om te voelen dat zijn angst, bij volledig realiseren van de situatie, te groot zou worden om te dragen. Het suggereert zichzelf die situatie met taaie wilskracht aldoor als normaal en van tijdelijke aard.

zoeken in:
Het boek is oorspronkelijk uitgebracht als een prijsvraag: zoals hierboven is te zien stond de naam van de auteur niet op de omslag. Lezers werd gevraagd te raden wie de auteur was; zij konden daarmee een geldprijs winnen, te besteden aan boeken. Achterin het boek staat een lijst met ruim 50 auteurs aan wie gevraagd was een manuscript in te zenden (onder wie nu nog bekende auteurs als Remco Campert en Jan Blokker). 24 auteurs gaven daar gehoor aan (helaas is niet bekend gemaakt wie van de ruim 50 genodigden). Agaat van Ree (pseudoniem van A Meyer-Hirsch) was dus de gelukkige winnares. Benieuwd wat er met de inzendingen van de andere, waaronder die van gerenommeerdere auteurs, is gebeurd en of die uiteindelijk toch ergens zijn gepubliceerd.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:07 uur

geplaatst: vandaag om 21:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.