menu

Val - Wendela de Vos en Atie Vogelenzang (2013)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Thriller

320 pagina's
Eerste druk: De Crime Compagnie, Laren (Nederland)

Caro van Soerendonk was ooit een veelbelovende juriste, nu is ze een overwerkte echtscheidingsadvocaat die te veel drinkt, paniekaanvallen heeft en fouten maakt. Als er een officiële klacht tegen haar wordt ingediend, wordt ze tot nader order op non-actief gesteld. Dan vraagt een onbekende vrouw om haar hulp. Haar dochter Valerie is verongelukt in een oude Belgische mijn, maar de verzekering wil niet uitbetalen. In een poging haar gevoel voor eigenwaarde terug te winnen neemt Caro de zaak aan. Dan wordt duidelijk dat men niet zit te wachten op de inmenging van Caro. Wat in eerste instantie op een simpel klusje leek, verandert al snel in een levensechte nachtmerrie.

zoeken in:
avatar van coenraad
3,0
Val is het verhaal van Caro van Soerendonk “een echtscheidings advocate”die op non actief is gezet. Het huwelijk van Caro is ook niet best vanwege haar drankprobleem . Privéproblemen hebben ervoor gezorgd dat ze alleen is gaan wonen in een klein appartement. De moeder van Caro verblijft in een verzorgingstehuis en een medewerkerster Hannie Leenderts staat op een dag bij haar op de stoep omdat ze haar hulp nodig heeft omtrend de dood van haar dochetr Valerie. En dan begint de zoektocht die tot verschillende onthullingen leiden.

Tupla M ( peseudoniem voor het schrijversduo Wendela de Vos en Atie Vogelenzang) heeft met dit verhaal een boek geschreven dat na mijn gevoel geen “echte”thriller is maar meer een spannend boek dat je meesleurt in iemands leed en verdriet met allerlei gevolgen van dien.

De personages worden goed beschreven en je kan jezelf goed in hun verplaatsen waardoor je meeleeft met hun en en deelgenoot maakt uit hun leven. Maastricht en Genk zijn de locaties waar het zich afspeelt en hierdoor krijg je ook de indruk tijdens de zoektocht naar antwoorden de samenwerking tussen 2 landen niet geheel vlotjes lopen . Qua werkwijze en administratie. Je voelt de spanning van het onderzoek en heb soms het idee dat je meegaat op onderzoek.


Een boek dat toegangkelijk is , makkelijk leest en je uitstekend in de personages kan inleven.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:28 uur

geplaatst: vandaag om 12:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.