menu

Löparna - Christian Aage (2002)

Alternatieve titels: Onder Vuur | Commissaris Arnold Nyman #3

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Zweeds
Thriller

252 pagina's
Eerste druk: Tre Böcker, Göteborg (Zweden)

Chaos in de Zweedse havenstad Göteborg. Op de afdeling geweldsmisdrijven van de recherche heerst paniek. In de stad opereren enkele concurrerende criminele organisaties die elkaar naar het leven staan. Een dief en zijn heler raken op gevaarlijke wijze in de problemen en plotseling worden er kort achter elkaar diverse moorden gepleegd. Als commissaris Arnold Nyman ook persoonlijk bij deze moordzaken betrokken raakt, voelt hij zich gedwongen zeer ongebruikelijke methodes toe te passen. Intussen ontmoet zijn dochter Helena een van huis weggelopen meisje dat door boze familieleden achterna wordt gezeten en wordt er in de stadswijk Heden een politieman doodgeslagen. Is er een verband? En waar in de stad houden de daders zich schuil? Het politie-onderzoek verloopt moeizaam en de sfeer bij de recherche wordt er niet beter op. Maar tussen alle bedrijven door merkt Nyman tot zijn verbazing dat hij bezig is verliefd te worden.

zoeken in:
4,0
Beter dan deel 2 en dus alleszins genietbaar. Vlot geschreven. Een plot die redelijk realistisch is. En spannend. Zou zomaar verfilmd kunnen worden. Maar op Imd gecheckt. Dat is nog niet gebeurd.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:54 uur

geplaatst: vandaag om 18:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.