menu

A Time to Die - Wilbur Smith (1989)

Alternatieve titel: De Macht van het Kwaad

mijn stem
4,12 (4)
4 stemmen

Engels
Avontuur

585 pagina's
Eerste druk: Heinemann, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Sean Courtney, gerenommeerd jager en voormalig guerrillastrijder, raakt betrokken bij een nieuwe oorlog. Hij zit gevangen tussen twee rivaliserende legers, maar ook tussen de liefde voor een vrouw en zijn vechtersinstincten. Courtney belandt in de frontlinie van een bloedige strijd op leven en dood. De succesvolle jager wordt zelf tot een gewilde en opgejaagde prooi.

zoeken in:
avatar van Slainte_Mhath
4,5
Boek zeven in de Courtney-reeks, de reeks die ijzersterk blijft.

Hoofdpersoon Sean lijkt in veel opzichten op de Sean waar de reeks mee begon. Met dezelfde voorkeur voor de Afrikaanse natuur en jagen. Het dna wordt in de Courtney-boeken goed doorgegeven.

De boeken van Wilbur Smith zijn doorspekt van spanning en intense passages.
Toen ik aan dit boek begon, wist ik dat ik me kon verheugen op een boeiend verhaal. En dat bleek weer het geval. Je kunt je beter net als de boeken van Game Of Thrones aan niemand hechten.

Sean die miljonairs begeleidt bij de jacht, helpt een man en diens dochter. De jacht op een leeuwin loopt uit in een catastrophe wanneer de dochter op het moment supreme medelijden krijgt en 'Rennen' noemt wanneer deze op de korrel ligt. Een vervelende nasleep.

Plan B is de jacht op een mannetjes-olifant die na een paar mislukte pogingen de grens oversteekt naar Zimbabwe, en ze aldaar tussen de woedende oorlog tussen Frelimo en Renamo vast komen te zitten. Wat dit betreft maakt Smith weer gebruik van echt bestaande verzetsgroepen.

Vanaf hier zijn ze vogelvrij en begint het echte avontuur.
De natuur is weer prachtig beschreven, net als de gevaren daarvan zoals uitdroging, (giftige) dieren, ziekten en infecties.

Ik heb een reeks boeken van Smith 2e-hands gekocht van een vrouw, die van plan was weer naar Zuid-Afrika te emigreren. Ze vertelde me dat ze zich altijd in Afrika heeft gewaand toen ze zijn boeken verslond. Ik gaf aan dat ik dat gevoel begreep en het zelf ook zo ervaar.

Wat ik erg interessant vond, zijn de spoorzoekers en hoe ze te werk gaan. Met grote interesse gelezen en opgenomen.

De bergbeklimming was enorm spannend, waar Sean stuit op een Gabonpofadder. Hier dacht ik dat het met hem afgelopen zou zijn.
Velen komen op een nare manier om en het boek heeft een aantal heftige momenten. De martel-scene met de Russische piloot, en het grafschennis b.v.

Weer een keihard en avontuurlijk verhaal dat wel bij vlagen wat Rambo-achtig was, en onze held een paar keer erg goed is weggekomen.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:56 uur

geplaatst: vandaag om 11:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.