menu

Biggles Air Ace: The Uncollected Stories - W.E. Johns (1999)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Jeugdboek / Verhalenbundel
Avontuur

162 pagina's
Eerste druk: Norman Wright, Watford (Verenigd Koninkrijk)

Tien korte verhalen die eerder in tijdschiften en jaarboeken zijn verschenen. 1) In “Biggles’ Xmas box” besluit Biggles wat worstjes over de Duitsers te strooien als gebaar van goede wil tijdens Kerstmis. 2) “Biggles’ Christmas Tree” Wanneer Wilkinson de kerstboom van Biggles steelt, neemt die tijdens hun kerstfeestje wraak. 3) “Biggles and the Joker” Algy wordt tijdens verlof vermist en Biggles gaat naar Parijs waar hij ontdekt dat Algy ontvoerd is. 4) “Biggles’ Night Out” Wanneer Biggles en Algy als kanonrichters voor Fernwell zijn ingezet, worden zij neergeschoten en moeten zij zien te ontsnappen. 5) “The Fledglings” Wilkinson wedt dat zijn nieuwe piloot meer vijandelijke vliegtuigen zal neerhalen dan het groentje van Biggles’. (Dit verhaal werd later herschreven en verscheen in “Biggles Takes the Case”.) 6) “Biggles ‘On the Spot’” Nadat Biggles een populaire Duitse officier heeft gedood is hij een getekend man en gaat iedere Duitser erop uit om hem te doden. 7) “Biggles’ Exciting Night” Biggles neemt een geheim agent mee op een missie. Wanneer de agent vanwege de zenuwen niet meer durft, moet Biggles zijn werk opknappen. 8) “Biggles Takes the Bait” Wanneer Biggles besluit een Britse majoor te helpen raakt hij verzeild in een uitgebreide Duitse val. 9) “The Case of the Somerset Farmer” De klacht van een boer leidt ertoe dat Biggles illegale immigratiepraktijken tot staan brengt. 10) “Simple Arithmetic” Vijf blikken met vliegtuigbrandstof helpen Biggles de verblijfplaats van een vermist vliegtuig te berekenen.

zoeken in:
ags50
Bij het schrijven van de berichten met de chronologie van Biggles was dit deel nog niet (note bene door mijzelf) toegevoegd. Vandaar dat hier bij uitzondering een volgletter wordt gebruikt.

In de chronologie van Biggles’ leven is dit deel 8A.
Het wordt voorafgegaan door The Camels are coming en gevolgd door The cruise of the condor.
Hiervan is tot op heden geen vertaling in het Nederlands verschenen.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:20 uur

geplaatst: vandaag om 22:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.