menu

Men of Men - Wilbur Smith (1981)

Alternatieve titels: De Furie van de Valk | Ballantyne Series #2

mijn stem
3,50 (5)
5 stemmen

Engels
Avontuur

374 pagina's
Eerste druk: Heinemann, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Zouga Ballantyne, groot-wild jager en ontdekkingsreiziger, probeert met zijn gezin zijn geluk te beproeven bij de diamantvelden van Kimberley. Vrij spoedig overlijdt zijn vrouw aan een fatale ziekte en verspeelt hij zijn claims aan de legendarische Cecil Rhodes. Deze brengt inmiddels een huurlingenleger op de been om het grondgebied van de Matabelestam in zijn bezit te krijgen in de hoop op meer rijkdom.

zoeken in:
avatar van Rius
2,5
De boeken van Wilbur Smith zijn voorspelbaar qua thematiek en karakterontwikkeling. En hoewel ik het jammer vind dat hij zich nooit gewaagd heeft aan een avonturenroman die speelt in de middeleeuwen, of aan bijvoorbeeld een western, is die voorspelbaarheid ook wel lekker; je weet wat je krijgt, en als je daarvan houdt is een Wilbur Smith een veilige keuze. Misschien dat ik daarom wat teleurgesteld was in 'de nieuwigheid' in dit boek. Ik heb het dan over de bovennatuurlijke elementen, de profetieën, die bevielen mij niet. Sowieso kan de Ballantyne serie wat mij betreft niet tippen aan die van de Courtney's. Dat zal me er overigens niet van weerhouden me ook aan De Vloek Van De Hyena te wagen.

avatar van Rainbow
3,0
In tegenstelling tot wat de persoon voor mij schreef, vond ik dit boek niet zo voorspelbaar als de andere Wilbur Smithboeken. De hoofdpersonages laten zich van hun lelijkste kant zien - veel meer dan in de Courtneyserie - , vriendschappen houden eens geen stand, ... An sich vind ik het verhaal ook wel inhoudelijk sterk, maar ik lukte er moeilijk in om in het verhaal te geraken. En die bovennatuurlijke fenomenen die aangehaald worden in een andere post zijn eigenlijk zeer op hun plaats. In die culturen hebben dat soort figuren een zeer grote invloed in de besluitvorming van de leiders. Die mochten dus niet ontbreken. Als je daar niet van houdt, moet je zeker niet aan de Egypteserie beginnen. Daar vond ik het ook wat van het goede te veel.

Ik heb de Nederlandse vertaling gelezen en daar staan toch wel een enorm aantal slordigheden in. Zonde hoor.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:35 uur

geplaatst: vandaag om 18:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.