menu

The Long Drop - Alan White (1969)

Alternatieve titel: Commando's in de Ardennen

mijn stem
geen stemmen

Engels
Oorlog

205 pagina's
Eerste druk: Popular Library, New York (Verenigde Staten)

'The Long Drop' is het verhaal van twaalf mannen die werden uitgezocht voor de opdracht om een geheim Duits archief te overvallen. Na een afmattende, onmenselijke selectietraining, waarin verscheidene soldaten stierven of afknapten, wordt vertelt hoe zij het zenuwslopende en roekeloze plan, dat voor hen ontworpen was, probeerden uit te voeren. Die twaalf mannen waren geen gewone helden. In hun eigen ogen waren ze helemaal geen helden. Het waren gewone mannen, die meedogenloos gemaakt waren voor een genadeloze oorlog. Als zij faalden, faalden zij vanwege het toegeven aan louter menselijke gevoelens.

zoeken in:
Valt me nog mee dat ik dit boek niet bij het oud papier heb gegooid... Nou vooruit, ik geef hetzelfde aantal sterren als dat het boek nu op Goodreads heeft. Over de inhoud: Het Franse verzet ontdekt een geheim Duits gebouw waarin gegevens over troepenverplaatsingen bewaard worden en speelt dit door aan de Engelse inlichtingendienst, die deze gegevens graag in handen wil hebben. Er wordt een commandogroep op afgestuurd. Geen bar slecht boek, maar ook niet indrukwekkend. (mijn 400ste bericht alweer).

Gast
geplaatst: vandaag om 10:14 uur

geplaatst: vandaag om 10:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.