menu

Digitale Demenz: Wie Wir Uns und Unsere Kinder Um den Verstand Bringen - Manfred Spitzer (2012)

Alternatieve titel: Digitale Dementie. Hoe Wij Ons Verstand Kapotmaken

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Duits
Ideeƫnliteratuur

352 pagina's
Eerste druk: Droemer, München (Duitsland)

Wie vandaag wordt geboren zal een kwart van zijn leven achter een beeldscherm doorbrengen. Ons denkwerk wordt overgenomen door de computer, internet en de smartphone. Kinderen besteden twee keer zoveel tijd aan sociale media als ze doorbrengen op school en studieboek en schoolbord zijn vervangen door iPads en laptops. Manfred Spitzer waarschuwt ons: te veel computergebruik leidt tot ‘digitale dementie’. Aan de hand van alarmerende onderzoeken toont Spitzer: hoe meer we gebruikmaken van computers, hoe meer ons geheugen achteruitgaat. Bovendien veroorzaken digitale media spraak- en leerproblemen, aandachtsstoornissen, stress en depressie. Digitale dementie is een vastberaden en klemmend beroep op politici en leraren om ons beter te informeren over de risico’s, en op ouders om grenzen te stellen aan het digitale tijdverdrijf van hun kinderen, in het belang van hun toekomst.

zoeken in:
avatar van robbrouwer58
4,0
Eindelijk weer eens iemand die niet zomaar lawaaipapagaaiend uit zijn nek kletst, maar met kennis van veel neurologisch onderzoek dingen beweert die ertoe doen. Ook al is neurologie niet de enige verklarende invalshoek ten aanzien van hersenloze digitalisering van het onderwijs.

avatar van Bruno_6
Is dit ook als e-book verschenen?

Gast
geplaatst: vandaag om 06:28 uur

geplaatst: vandaag om 06:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.