menu

Dork Diaries: Tales from a Not-So-Fabulous Life - Rachel Renée Russell (2009)

Alternatieve titel: Dagboek van een Muts: Avonturen uit een Niet-Zo-Perfect Leven

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Engels
Jeugdboek
Humoristisch

282 pagina's
Eerste druk: Aladdin, New York (Verenigde Staten)

Nikki Maxwell komt op een dure privéschool terecht als haar vader, ongediertebestrijder, daar met zijn bedrijf een contract mee sluit. Ze kent er niemand, is onzeker en vindt eigenlijk dat ze een dure iPhone moet hebben om een goed sociaal leven te kunnen leiden. Die krijgt ze niet, wel een dagboek. Dat dagboek vult de 14-jarige met haar dagelijkse beslommeringen in de eerste zes à zeven weken op school. Die zijn niet gemakkelijk voor Nikki die erg opziet tegen een populair, er perfect uitziend klasgenootje uit een rijke familie. Ze schaamt zich voor haar vaders bedrijf. Toch krijgt ze twee aardige vriendinnen en een leuke vriend en wordt ze bekend om haar tekentalent...

zoeken in:
avatar van the Cheshire cat
Lift duidelijk mee op het succes van Jeff Kinney's Leven van een Loser. Heb het snel even doorgebladerd in de bibliotheek maar het is gewoon niet goed. Ook de tekeningen zijn een stuk minder.

Ted Kerkjes
the Cheshire cat schreef:
Lift duidelijk mee op het succes van Jeff Kinney's Leven van een Loser.
Inderdaad. De anti-held is wel heel erg in, ja.
Ik ben niet bepaald een liefhebber van Het Leven van een Loser. Ik heb het eerste deel gelezen, en ik vond het erg leuk, maar ik vind het dan zonde dat er een hele serie van gemaakt wordt, want het lijkt me dan nogal veel van hetzelfde.

avatar van the Cheshire cat
Ik vind het na 9 delen ook wel welletjes, pfff...

Ted Kerkjes
Ik vind de oude kinderboeken toch wel het beste. Pluk en de Petteflet, Minoes, Annetje Lie in het Holst van de Nacht, Alice's Adventures in Wonderland, Winnie-the-Pooh, Iep! en zo . . .

Zulke kinderboeken schrijven ze niet meer, lijkt het.

avatar van the Cheshire cat
Heb nog nooit iets van Annie MG Schmidt gelezen

5,0
Zo’n goeie boek zeker een aanrader

Gast
geplaatst: vandaag om 02:29 uur

geplaatst: vandaag om 02:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.