menu

Hemelvaart - Judith Koelemeijer (2013)

mijn stem
3,36 (7)
7 stemmen

Nederlands
Autobiografisch / Waargebeurd

271 pagina's
Eerste druk: Atlas, Amsterdam (Nederland)

Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Totdat er de laatste nacht een ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze naar huis terug. Judith Koelemeijer was één van hen. In dit boek ontrafelt ze dit dramatische verhaal uit haar jeugd. Hoe kon ze haar vriendin Annette zo plotseling verliezen? De zoektocht voert haar terug naar Paros, naar de ouders van Annette, de vriendinnen van vroeger en de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren. Wat deed de dood van Annette met hún leven? En waarom lopen hun herinneringen aan die fatale nacht zo uiteen? Hemelvaart is een verhaal over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden.

zoeken in:
glimmerman270
Prachtige ode aan een mooie vriendin:).

Iedereen dicht zich uiteindelijk een eigen versie van het ongeluk toe. Iedereen wist wat er ongeveer gebeurt was, en om eigen geruststelling, om het verhaal te verwerken, weg te stoppen, maken ze het verhaal rond- met eigen overtuigingen. Om het maar af te sluiten!

De dood van het meisje- Anette- heeft ook een diepere betekenis mijns inziens. Was het wel toeval?. Of was het uit hogere macht zo gestuurd? Er waren vele toevalligheden, waardoor je aan het denken gezet wordt. Is er niet zoveel meer, dan dit aardse leven?

Prachtig boek

avatar van Jester
4,0
Het is een tijdje geleden dat ik dit boek gelezen heb, maar het is zeer de moeite waard. Enerzijds de herinneringen aan die fatale vakantie, anderzijds de zoektocht naar wat er toen precies gebeurd is. En hoe de herinneringen van alle betrokkenen uiteen lopen.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:02 uur

geplaatst: vandaag om 07:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.