menu

Der Nürnberger Lernprozeß: Von Kriegsverbrechern und Starreportern - Steffen Radlmaier (2001)

Alternatieve titel: Het Proces van Neurenberg: Oorlogsmisdadigers, Sterreporters en het Eerste Internationale Gerechtshof

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Duits
Historisch

367 pagina's
Eerste druk: Eichborn, Frankfurt am Main (Duitsland)

Steffen Radlmaier, chef Literatuur en Cultuur van de 'Nurnberger Nachrichten', blikt in dit boek terug op het mediaspektakel van weleer rond de processen in 1945 en 1946. Hij beschrijft niet alleen de procesvoering rond de vier aanklachten, het gedrag van de nazi kopstukken in de beklaagdenbank en het optreden van de geallieerde leden van het militair tribunaal, maar ook de belevingswereld van de talloze buitenlandse reporters van naam en faam in de verwoeste stad. Ook schenkt hij aandacht aan de politieke ontwikkelingen rond dit eerste internationale gerechtshof en de denkbeelden uit die jaren over de invloed, die een dergelijk proces zou moeten hebben op het beleid van toekomstige politieke en militaire leiders. Delen van berichten van bekende verslaggevers die bij het proces aanwezig waren, zijn opgenomen.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:09 uur

geplaatst: vandaag om 17:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.