menu

American Caesar: Douglas MacArthur 1880-1964 - William Manchester (1978)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Biografie

916 pagina's
Eerste druk: Dell, New York (Verenigde Staten)

Douglas MacArthur, de publieke figuur, de prive-man, de soldaat-held, wiens mysterie en aantrekkingskracht een unieke Amerikaanse legende creëerde, wordt geportretteerd in een biografie. MacArthur speelde een belangrijke rol in zowel de Eerste en de Tweede Wereldoorlog als in de Koreaanse Oorlog. In 1944 kreeg hij de rang van General of the Army, met vijf sterren als onderscheidingstekens. Hij is daarmee in de geschiedenis van de USA één van de slechts 5 generaals die vijf sterren hebben gekregen. Hoewel MacArthur controversieel was qua karakter, beschikte hij over uitzonderlijke leiderscapaciteiten. MacArthur was vooral bekend als de opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten in het Verre Oosten tijdens de Tweede Wereldoorlog. 'American Caesar' schetst de voorbeeldige leger-carrière, de prachtige successen (en misstappen) op het slagveld, en het turbulente privé-leven van de soldaat-held.

zoeken in:
Behalve George Marshall werden in 1944 ook nog Douglas MacArthur, Dwight Eisenhower en Henry H. Arnold bevorderd tot vijfsterrengeneraal. In 1950 kreeg Omar Bradley als laatste de rang. Arnold was van de luchtmacht, Marshall chef van de Generale Staf - later bekend geworden met het Marshallplan, Eisenhower opperste bevelhebber van de geallieerden in Europa - en later president, en Bradley was een vrij bekende generaal die in Europa vocht. Samen met George Patton en Mark Clark voor mij de bekendste Amerikaanse generaals uit WO II. Daarbij moet ik toegeven dat er bij arnold niet meteen een lichtje ging branden. Verder had je nog admiraal Chester Nimitz, die net als MacArthur tegen de Japanners vocht. MacArthur werd tijdens de Koreaanse oorlog door Truman van zijn post ontheven; bij mijn weten wou MacArthur atoomwapens inzetten.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:17 uur

geplaatst: vandaag om 10:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.