menu

Roadshow: Landscape with Drums - Neil Peart (2007)

Alternatieve titel: A Concert Tour by Motorcycle

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Engels
Autobiografisch / Reis

400 pagina's
Eerste druk: Rounder, Cambridge (Verenigde Staten)

Om hun 30ste verjaardag te vieren, begon de band Rush met hun R30 wereldtournee in de zomer van 2004, ze speelden 57 shows voor meer dan een half miljoen fans. Drummer Neil Peart reisde tussen de shows op de motorfiets en legde 21.000 mijl af door 19 landen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Deels achter-de-schermen memoires, deels existentiële reisverslagen; dit boek vertelt chronologisch Pearts zoektocht naar de perfecte show, het perfecte maal, de perfecte weg, en een onvatbare innerlijke bevrediging die met de erkenning komt dat de reis zelf het ultieme doel is.

zoeken in:
'An elusive inner satisfaction that comes only with the recognition that the journey itself is the ultimate destination'.

The point of the journey, is not to arrive
(Rush - Prime Mover)

'Elusive' heeft meerdere betekenissen. Ik vond 'onvatbaar' het beste klinken.
Rush... ik ken ze sinds '84 maar heb ze pas afgelopen 2 juni voor het eerst gezien in de Ziggo Dome. Persoonlijk vind ik dat hun muziek in 1985-1987 met de albums 'Power Windows' en 'Hold your Fire' op het hoogtepunt van hun muzikale evolutie stond. (Albums nr. 11 en 12, ze hebben 19 studioalbums, waarvan ik 'Counterparts' uit '93 de beste vind sinds eerder genoemde albums). 'R30' ken ik als CD.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:52 uur

geplaatst: vandaag om 10:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.