menu

Rasskazy Vel'zevula Svoyemu Vnuku - Georgi Ivanovitsj Gjoerdzjiev (1950)

Alternatieve titels: Beëlzebubs Verhalen aan Zijn Kleinzoon: Een Objectief Onpartijdige Beschouwing over het Leven der Mensen | Рассказы Вельзевула Cвоему Bнуку

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Russisch / Armeens
Esoterisch / Ideeënliteratuur

1238 pagina's
Eerste druk: Harcourt, Brace & Company, New York (Verenigde Staten)

Het verhaal gaat over Beelzebub, die in zijn jeugd een talentvolle en charismatische jongeling was. In zijn jeugdige naïviteit haalde hij het in zijn hoofd om te rebelleren tegen de Ene en wist door zijn geestdrift en talent velen met hem mee te krijgen in zijn opstand. De Ene kon niet anders dan besluiten Beëlzebub en de zijnen te verbannen naar het zonnestelsel Ors ver weg verwijderd van de Al-Omvattende Centrale Zon. Hij besluit te gaan leven op de planeet Mars en bezoekt van daar uit de andere planeten, waaronder de Aarde. Later, als hij weer in genade is bij de Ene, mag hij terug naar zijn thuisplaneet en is zijn kleinzoon bij hem. Hassein krijgt het verhaal te horen van de 'gunstelingen', de mensen op de planeet Aarde. Dan begint een lang verhaal over de verschillende bezoeken van Beëlzebub aan onze planeet, samen met zijn trouwe dienaar Ahoen. Tijdens deze bezoeken merkt Beëlzebub op dat de psyche van deze tri-cerebrale wezens (de mens) verwrongen is, ten opzichte van een normaal tri-cerebraal wezen in het universum.

zoeken in:

avatar van eRCee
Aan ambitie in elk geval geen gebrek bij deze schrijver, ik geloof dat ik het maar laat passeren.
Er staat nog wel een andere mysticus op m'n leeslijst: Pessoa.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:46 uur

geplaatst: vandaag om 10:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.