menu

Inseparabili: Il Fuoco Amico dei Ricordi - Alessandro Piperno (2012)

Alternatieve titel: De Onafscheidelijken: Het Eigen Vuur der Herinneringen

mijn stem
3,30 (5)
5 stemmen

Italiaans
Psychologisch

384 pagina's
Eerste druk: Mondadori, Milaan (Italië)

Na de tragische dood van Leo Pontecorvo zijn zijn twee zonen, Filippo en Samuel, onafscheidelijk. De broers zijn echter ook elkaars tegenpolen. Het succes dat de extraverte, innemende Filippo boekt met een aangrijpende tekenfilm, brengt hem in gevaar wanneer moslimextremisten zich erdoor beledigd voelen. Ondertussen ziet de introverte Samuel zijn carrière als bankier na een risicovolle belegging in rook opgaan en is hij niet in staat een normale seksuele relatie met een vrouw te hebben. En altijd hangt de dood van hun vader als een donkere wolk boven hun bestaan. De onafscheidelijken is een roman over familie, liefde en haat, onmacht en eenzaamheid.

zoeken in:

avatar van Abubakari
4,0
Ah, een vervolg op '"Vervolging"...
# Boekeman # Vervolging – Alessandro Piperno | Abubakari de Vries' Blog - abubakaridevries.wordpress.com

Maar eens even kijken of de biep hem al heeft...

(Edit: Ja dus, nu uitgeleend waarop ik het boek heb gereserveerd).

avatar van Abubakari
4,0
De onkunde van getormenteerde zielen om zich te uiten, om iets te doen, het was al het thema in de Vervolging en in De Onafscheidelijken is het wat dat betreft zo vader zo zoon.
Een groots familiedrama van Zuid Europese orde. Een waardig vervolg op het vorige drama der Pontecorvo’s. Met net als in de voorganger veel irritante types die iets te rijk en iets te zelfingenomen zijn en die door Piperno genadeloos op de hak worden genomen.

Uitgebreider boekverslag:
#Boekeman# De Onafscheidelijken – Alessandro Piperno | Abubakari de Vries' Blog - abubakaridevries.wordpress.com

Gast
geplaatst: vandaag om 13:54 uur

geplaatst: vandaag om 13:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.