menu

Handel in Veren - Rascha Peper (2013)

mijn stem
3,70 (5)
5 stemmen

Nederlands
Psychologisch

156 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Wendela logeert bij haar grootmoeder Minke, die getrouwd was met de inmiddels allang overleden ornitholoog Henk Bronkhorst. Halverwege de jaren vijftig ging hij op expeditie naar Nieuw-Guinea om te bewijzen dat het zeldzame Bruijns boshoen nog niet was uitgestorven. Terwijl we hem en zijn Papoea-begeleiders in hun spannende en hilarische zoektocht volgen, neemt Minke haar kleindochter in 2012 in vertrouwen over wat er zich in die jaren thuis in Nederland heeft afgespeeld. Is Wendela's vader wel de jongste zoon van haar en Henk? En wie is Rick uit New York?

zoeken in:
4,0
een van de betere stilisten uit de Nederlandse literatuur. ook in dit boek laat Peper dat weer zien. Het is geen hoogtepunt n haar oeuvre, daarvoor is het te klein, en her en der lijkt het niet helemaal af, maar er is ook weer geen zin aan te wijzen die niet klopt, alles is duidelijk uitgedacht. en heel veel mooie passages staan er weer in. blijft jammer dat Peper zo ondergewaardeerd is binnen de Nederlandse literatuur!

avatar van Lalage
4,0
Ik vind de boeken van Rascha Peper altijd vlot lezen en afwisseling in hoofdpersonen zorgt er ook altijd voor dat ik gauw verder wil.

Handel in veren – Rascha Peper | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

Gast
geplaatst: vandaag om 18:40 uur

geplaatst: vandaag om 18:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.