menu

Euro.5: De Robots van de Gele Planeet - Bert Benson (1983)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Jeugdboek
Sciencefiction

159 pagina's
Eerste druk: Kluitman Alkmaar, Heerhugowaard (Nederland)

In het Palmoral Onderzoek Centrum, de meest moderne uitbreiding van het NASA-complex te Houston, zijn door radiotelescopen seinen opgevangen. Volgens computerberekeningen zijn deze afkomstig van intelligente wezens, oneindig ver weg in de ruimte. Captain De Vos wordt hierin betrokken. De Euro.5 ligt voor groot onderhoud op de basis in de Ardèche, als met een even gedurfde als brutale overval twee "Searchers" tijdens een transport worden geroofd. Duidelijk zijn hier machten in het spel van ongekende grootte en wie is voor het verraad verantwoordelijk. De geheimzinnige generaal Condor? De Euro.5 wordt ingezet, het zal zijn bemanning naar De Gele Planeet voeren, de planeet verwoest door H-bommen, een waarschuwing voor de Aarde...

zoeken in:
1983 was een goed jaar voor de Euro.5. De Robots van de Gele Planeet behoort tot de betere delen en in dat jaar verscheen ook Vermist in de Ruimte, het beste werk sinds Groot Alarm voor Sectie 5 uit 1980. Het groene Gevaar uit 1981 had het in zich een klassieker te worden, maar daar had meer ingezeten.
De Robots van de Gele Planeet schetst een planeet die door H-bommen verwoest is, met robotachtige kevers als tegenstanders van de Euro.5. Prachtig geïllustreerd door Gerard van Straaten.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:59 uur

geplaatst: vandaag om 02:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.