menu

Euro.5: Antwoordt Niet - Bert Benson (1976)

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Sciencefiction

156 pagina's
Eerste druk: Kluitman, Alkmaar (Nederland)

Alle inspanningen om op een behoorlijke manier tot een geordende samenleving te komen ten spijt, heeft de Europese Coalitie moeten besluiten vijf geheime secties op te bouwen om, desnoods met harde hand, de levens en belangen van de Westeuropeanen te beschermen. Sectie.5 krijgt opdracht onder commando van Peter de Vos, de voormalige jachtvlieger en kosmonaut en nu de captain van de superraket Euro.5 op te treden tegen Herr Meisel. Deze Meisel heeft een grote chemische fabriek en wil het in zijn fabriek geproduceerde levensgevaarlijke giftige afval niet laten ioniseren, omdat hem dit geld kost. Ook beschikt hij over machtsmiddelen en deinst voor niets terug. Euro.5, met als basis de planeet Pluto, zal met zijn bemanning, die uit verschillende landen is gerecruteerd, slag moeten leveren.

zoeken in:
avatar van chris reifert
4,0
chris reifert (crew)
Foutje in de (originele) plotomschrijving dat Peter de Vos kosmonaut is geweest? Dan was hij bij de Russen in dienst. In het vierde deel, 'Slaven uit de Ruimte', wordt vermeld dat hij astronaut (ruimtevaarder) is geweest, en in feite nog steeds is, zo met al die spannende avonturen met de Euro.5 die zich dikwijls in de ruimte afspelen. 'Antwoordt Niet' is het eerste deel.

4,0
Euro 5 is voor mij puur jeugdsentiment. Nadat ik dit eerste deel gekregen had van een buurvrouw voor het doen van wat klusjes, raakte ik verslaafd aan de avonturen van de Euro 5 en haar bemanning. Aftellen tot er weer een nieuw boek verscheen en dan in één ruk uitlezen. Op één na had ik ze allemaal, maar gelukkig het ontbrekende deel later via Marktplaats kunnen kopen.

Eens in de zoveel jaar herlees ik de hele serie. Zelfs nu, dertig jaar na uitgave kan ik er nog steeds van genieten. Wat vond ik het destijds erg dat de serie stopte.

Over dit boek: Een goede opener, goed geschreven en meteen pakkend. In mijn exemplaar, ik weet niet of dat in een latere druk gecorrigeerd is, een klein foutje. Captain Peter de Vos word een tijdje Paul Corver genoemd. Zijn schuilnaam. In de context, in gezelschap van zijn eigen bemanning hoeft hij dat niet. Wellicht een correctiefoutje. Toch is dit één van de betere Euro 5 boeken.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:06 uur

geplaatst: vandaag om 10:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.