menu

Euro.5: Contact met Atlantis - Bert Benson (1979)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Sciencefiction

158 pagina's
Eerste druk: Kluitman, Alkmaar (Nederland)

De vroegere topagent van de Franse Geheime Dienst, Paco Ribarez twijfelt aan zijn eigen verstand als hij op een nacht in de heldere maneschijn, een op een mens gelijkend wezen over de vlakte van het Spaanse land ziet zweven. Ook Pietro Germani, behorend tot de vaste staf van de Euro.5, de superraket van de Europese Coalitie, is getuige van dit onverklaarbaar gebeuren. Het codetelegram, dat Pietro Germani ontvangt, doet hem met grote spoed terugkomen naar de Ardèche, de basis van de Euro.5. De Euro.5 wordt te hulp geroepen en voor een ogenschijnlijk eenvoudige opdracht ingezet. Nauwelijks is deze uitgevoerd of een nieuw alarmerend bericht doet de Euro.5 naar de Azoren snellen. De S 209.Helldiver, een onderzeeër van de Engelse marine, met vierenveertig mensen aan boord, wordt tijdens een verkenningsactie vermist...

zoeken in:
1979 is mijn favoriete jaar uit de serie. Niet dat de serie ooit een dip heeft gehad, maar zo eind jaren zeventig verschenen er allemaal topdelen. Contact met Atlantis bevat voor het eerst een hoofdrol voor Pietro Germani, het oudste bemanningslid. Schitterend verhaal over een kale man met cape, op een vliegende torpedo. (zie de fraaie illustratie van Gerard van Straaten). Ditmaal geen boeven of schurken, maar de overlevenden van een oude beschaving als tegenpartij voor de Euro.5.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:30 uur

geplaatst: vandaag om 13:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.