menu

The Accident - Linwood Barclay (2012)

Alternatieve titel: Het Ongeluk

mijn stem
4,20 (10)
10 stemmen

Engels
Thriller

480 pagina's
Eerste druk: Bantam, New York (Verenigde Staten)

De crisis slaat overal toe. Ook bij de Garbers in Milford: Glens aannemersbedrijf heeft sterk te lijden en Sheila volgt een avondcursus om als boekhouder te kunnen werken. Maar op een avond komt ze maar niet thuis. Glen wordt steeds ongeruster. Hij kan niet gaan zoeken omdat hun achtjarige dochter boven ligt te slapen. Dan krijgt hij te horen dat een auto-ongeluk, haar en twee anderen het leven heeft gekost... en de politie zegt dat het Sheila's schuld was. Verbijsterd en ongelovig gaat Glen zelf op onderzoek uit. Hij stuit al snel op gevaarlijke geheimen en illegale activiteiten in hun idyllische buurtje. Achtervolgd door moordenaars wordt Glen gedwongen zelf de wet naar zijn hand te zetten om zijn vrouw te wreken en hun dochter te beschermen.

zoeken in:
avatar van AmazingPP
5,0
Wederom een topper van Barclay. De man heeft nu vijf boeken in de Nederlandse vertaling en alle vijf zijn ze van het niveau Coben, als ik dat even mag zeggen. Barclay schrijft op een vlotte, prettige manier, iets minder humor dan Coben, maar wel met veel vaart en cliffhangers op het einde van het een hoofdstuk, zodat je nog net even denkt: Nog 1 hoofdstukje... En voordat je het weet heb je het hele boek uit. Dit is een geweldig originele thriller met een origineel uitgangspunt, namelijk de illegale handel in tassen, medicijnen en dergelijke. Vanaf het eerste hoofdstuk wil je echt weten wat er nu toch precies aan de hand is. Ook lees je wat een crisis doet met mensen en in welke bochten mensen zich soms wringen om geld te krijgen. Spannend van het begin tot het zinderende, maar kloppende einde! Dikke vijf sterren!! 5 *

Gast
geplaatst: vandaag om 13:10 uur

geplaatst: vandaag om 13:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.