menu

All That Is - James Salter (2013)

Alternatieve titel: Alles Wat Is

mijn stem
3,56 (18)
18 stemmen

Engels
Psychologisch

304 pagina's
Eerste druk: Alfred A. Knopf, New York (Verenigde Staten)

Na zijn ervaringen als jonge marineofficier in de strijd bij Okinawa, keert Philip Bowman terug naar Amerika en vindt daar een positie als uitgever. Het is een tijd waarin het publiceren van boeken nog grotendeels een privé-aangelegenheid is, een verspreide familie van kleine uitgevershuizen daar en in Europa; een tijd van bijeenkomsten in fabuleuze appartementen en conversaties die tot diep in de nacht duren. In deze wereld van diners, deals en literaire carrières ontdekt Bowman dat hij daar perfect in past. Maar ondanks zijn succes ontbreekt hem de liefde. Zijn eerste huwelijk strandt, en volgende komt niet tot stand, en uiteindelijk ontmoet hij een vrouw die hem betovert, en dat zet hem op een koers die hij zichzelf nooit voor had kunnen stellen.

zoeken in:

4,5
“There comes a time when you realize that everything is a dream, and only those things preserved in writing have any possibility of being real”. Met dit motto vooraan in het boek is de basisidee ervan het best weer te geven. De hoofdpersoon, die overigens niet eens zeer prominent in beeld komt, hij is een van de velen, beleeft van alles, hij maakt de zeeoorlog in de Stille Oceaan mee als officier, vindt een goed betaalde baan, wordt verliefd, trouwt, scheidt, heeft een andere vrouw, reist, heeft sex, wordt opgelicht, eet lekker... Dat passeert allemaal voor onze ogen, perfect suggestief beschreven, maar met een vreemd soort oppervlakkigheid. Na deze gebeurtenis volgt een andere en dan weer een... En na veertig jaar ziet hij op het einde de dood. Een groot boek!

Gast
geplaatst: vandaag om 06:32 uur

geplaatst: vandaag om 06:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.