menu

Outlander - Diana Gabaldon (1991)

Alternatieve titels: De Reiziger | Cross Stitch | Outlander #1

mijn stem
4,24 (19)
19 stemmen

Engels
Historisch / Sciencefiction

896 pagina's
Eerste druk: Delacorte Press, New York (Verenigde Staten)

Een jonge, Engelse vrouw loopt kort na de Tweede Wereldoorlog tijdens een wandeling in de Schotse Hooglanden door een gespleten monoliet die deel uitmaakt van een magische cirkel. Hierdoor komt ze terecht in het turbulente Schotland van 1743 en trouwt - om aan een wisse dood te ontsnappen - een vogelvrij verklaarde Schot. Beiden worden opgejaagd door een sadistische kapitein van de Engelse dragonders, maar kunnen na tal van avonturen en in het besef dat de loop van de geschiedenis veranderd kan worden, een nieuw bestaan opbouwen.

zoeken in:
avatar van holandesabr
Leuk boek! Maar tegen het eind was ik toch teleurgesteld met de "hero" en zijn scene met de slechterik...

avatar van Lalage
3,5
Claire past zich wel erg makkelijk aan in een wereld die voor haar zo vreemd moet zijn. Eén of twee keer mist ze Frank, maar voor de rest lijkt ze het wel prima te vinden. Jamie is de perfecte man, die Claire steeds op het nippertje komt redden als ze zich in de nesten heeft gewerkt. Ze maken wel een keer ruzie en dan denk ik ‘eindelijk!’ maar dan ineens maken ze het weer goed. Ik vind het allemaal iets te glad.

Outlander – Diana Gabaldon | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

5,0
Heerlijk boek. Fantasie, romantiek, avontuur....ik hou ervan!

Gast
geplaatst: vandaag om 00:33 uur

geplaatst: vandaag om 00:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.