menu

The Cove - Ron Rash (2012)

Alternatieve titel: De Fluitspeler

mijn stem
4,00 (5)
5 stemmen

Engels
Psychologisch

272 pagina's
Eerste druk: Ecco, New York (Verenigde Staten)

In een donker dal woont de eenzame Laurel met haar broer Hank. Op een dag verschijnt er een vreemdeling, en het enige dat hij bij zich heeft zijn een fluit en een briefje, waarop staat dat hij Walter heet en niet kan praten. Laurels leven verandert volledig als ze besluit hem in huis te nemen. Walter helpt op de boerderij, speelt op zijn fluit en wordt een onmisbaar persoon in het leven van Laurel. Maar Walter draagt een geheim met zich mee, dat alles zal veranderen. In een onzekere tijd, waarin angst en gevaar domineren, ontdekken Laurel en Walter of liefde alleen genoeg zal zijn om hen te beschermen.

zoeken in:
...stilte...
De gebeurtenissen vinden plaats in de ruige natuur. Het komt allemaal traag opgang en echt spannend wordt het pas na 200 bladzijden. Het leest een beetje als een filmscript en ik mis de mooie zinnen zoals bv een Faulkner die kan schrijven. De sterkste momenten zijn de beschrijvingen van de karweitjes die de mannen rond de boerderij doen...

avatar van Donkerwoud
Bedankt zeg, die schrijver past zo in mijn straatje. Ga er eens naar op zoek.

avatar van liv2
Deze staat hoog op mijn lijstje,

Above the Waterfall - Ron Rash (2015)

...stilte...
Ron Rash leest hier voor uit het boek: ( en met een mooiere cover )

Ron Rash reading from THE COVE - YouTube

avatar van Abubakari
3,5
Het deed mij een beetje denken aan het Duistere Dal, ook een boek wat zich afspeelt in een dal en waar ook een vreemdeling te voorschijn komt. Ook een boek met een rustige voortkabbelende opening maar met een constante dreiging en bloederige finale.
Het meesterwerk Serena wordt ook hier niet overtroffen, maar dat geeft ook deze keer niet. In korte tijd alle (?) boeken van Ron Rash gelezen en ook dit boek beviel me weer goed. De uit domheid voortkomende angst van het bekrompen volk en de Duitser die de moslim van 100 jaar geleden is. Tijdloze angst voor het onbekende.
Wat wel fijn is is dat het geen heel dik boek is, want (bijvoorbeeld) eerst 300 voortkabbelende paginas waren (mij) te veel geweest. Nu paste het prima.


avatar van Vinejo
3,5
Heel graag gelezen, genoten van verhaal en taal.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:11 uur

geplaatst: vandaag om 04:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.