menu

De Advocaat - René Appel (2013)

mijn stem
3,29 (7)
7 stemmen

Nederlands
Thriller

280 pagina's
Eerste druk: Anthos, Amsterdam (Nederland)

David Driessen is strafpleiter bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam. Als junior krijgt hij vooral kleine zaken toegewezen, maar zijn ambitie ligt bij het grotere werk. Zijn wens lijkt te worden verwezenlijkt wanneer hij Hein juridisch moet bijstaan. Een mooie carrière lonkt, hij krijgt een hechte band met Hein, maar de vraag is of die niet té hecht wordt. Als Davids aandacht dan ook nog wordt afgeleid door de huwelijkse ontrouw waarvan hij zijn vrouw verdenkt, wordt zijn situatie hopeloos gecompliceerd en begeeft hij zich op een hellend vlak. .

zoeken in:
avatar van the Cheshire cat
4,0
Wie een boek leest van René Appel weet al bij het eerste hoofdstuk dit gaat gegarandeerd fout aflopen, de vraag is alleen: voor wie? Tot de laatste bladzijde toe houdt Appel de lezer in onwetendheid over de afloop. Het is als een vlakke etappe in de Tour de France, de allerlaatste pagina's daar sprint je doorheen.

Ook weer opvallend: Appels fascinatie voor rare achternamen. Op een gegeven moment krijgt het hoofdpersonage, advocaat Driessen, een zaak toegewezen waarin hij een rijke vrouw moet verdedigen met de absurde achternaam Van Middelheim thoe Archem, deze dame staat overigens terecht voor het stelen van lingerie in een warenhuis.

Van Middelheim thoe Archem

(Ik heb zelf een naslagwerk Nederlandse & Vlaamse familienamen in huis, maar deze staat er niet in)

Gast
geplaatst: vandaag om 11:10 uur

geplaatst: vandaag om 11:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.