menu

Throttle - Stephen King en Joe Hill (2012)

Alternatieve titel: Hoogste Versnelling

mijn stem
3,50 (14)
14 stemmen

Engels
Griezel

47 pagina's
Eerste druk: Scribner, New York (Verenigde Staten)

Een verstikkend hete woestijn ergens in Nevada. Een groep motorrijders wordt geterroriseerd door een doorgedraaide gezichtsloze trucker. Als deze een van hun kameraden vermoordt zint de groep op wraak...

zoeken in:
avatar van Abubakari
4,0
Mooi kort maar krachtig en bloederig verhaal over een vader en zoon die beide in een motorbende zitten. Generatiekloof tussen hun snelle motoren. Ze komen terug van een in een bloedbad geeindigde poging om geleend geld terug te krijgen. Na een tussenstop is daar opeens de trucker from hell. Later zal duidelijk worden wie dat is en waarom hij het op de bende heeft gemunt.

avatar van metalfist
4,0
Ik was me een paar dagen geleden gaan inschrijven in de plaatselijke bibliotheek (nieuwe woonplaats, nieuwe bibliotheek!) en tijdens het opsnuiven van de sfeer kwam ik opeens terecht bij het rek met Stephen King boeken. Ik heb daar ondertussen erg veel van liggen thuis, maar ik kon het niet laten om toch eens te kijken of er nog niet iets tussen zat dat ik thuis niet had. En zowaar: ze hebben de 2 samenwerkingen van Stephen King met zijn zoon, Joe Hill, en natuurlijk kon ik het niet laten om er eentje uit te lenen.

Maar op goed geluk voor deze Throttle gegaan en ik heb me danig geamuseerd! Het is duidelijk dat dit geïnspireerd is op het kortverhaal Duel van Richard Matheson (meer zelfs, Throttle is in eerste instantie uitgekomen als onderdeel van een limited edition anthologie die als bedoeling heeft het oeuvre van Matheson te eren) maar King en Hill doen er hun eigen ding mee. Beetje ironisch om te zien dat vader en zoon over een nogal op zijn minst scheve vader en zoon relatie schrijven, maar verder is dit weer vintage King. De sfeer zit goed, bij vlagen erg beklemmend en het leest als een sneltrein. Alleen jammer dat de uitgave zelf niet zo denderend in elkaar zit. Ik snap dat je als uitgever zoiets hebt van 'dit is misschien wat weinig qua aantal pagina's dus laten we er nog wat reclame bij steken' maar om nu een volledig hoofdstuk van een ander boek (Joe Hill's NOS4R2) toe te voegen.. Ik had echt zoiets van "Huh, is het nu al gedaan? terwijl er nog zoveel pagina's volgen?"..

Krijg meteen zin om naar de bib te fietsen en In the Tall Grass te gaan huren. Mooi dat je eigenlijk amper kunt onderscheiden welk stuk King is en welk stuk van Hill is maar ik vermoed dat vader en zoon wel wat eenzelfde stijl zullen hebben? Nog nooit iets van Hill gelezen dus voor hetzelfde geld zit ik er compleet naast. In ieder geval: Throttle is erg vermakelijke literatuur en één van King's beste kortverhalen.

4*

Gast
geplaatst: vandaag om 16:06 uur

geplaatst: vandaag om 16:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.