menu

Warriors: The New Prophecy #1. Midnight - Erin Hunter (2005)

Alternatieve titel: Warrior Cats: De nieuwe profetie 1. Middernacht

mijn stem
4,67 (3)
3 stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy / Natuur

336 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Zes maanden zijn verstreken sinds het vorige boek, ''The Darkest Hour''. Bramblepaw, Tigerstar's zoon, heeft zijn krijgernaam, Brambleclaw, gekregen. Firestar heeft twee kittens met Sandstorm, genaamd Squirrelpaw en Leafpaw. Squirrelpaw is in de leer bij Dustpelt, en Leafpaw in de leer bij Cinderpelt, om te trainen om de volgende medicijnkat van de ThunderClan te worden. Terwijl Leafpaw en Cinderpelt zoeken naar kruiden, stuurt de StarClan (de kattenvoorouders) Cinderpelt een onheilspellende waarschuwing in een aantal brandende varens, een tijger en vuur, hetgeen ze interpreteert als dat vuur en tijger het woud zullen vernietigen. Cinderpelt concludeert dat de waarschuwing moet gaan over Squirrelpaw en Brambleclaw, de dochter van Firestar en de zoon van Tigerstar. Firestar beslist Brambleclaw en Squirrelpaw te scheiden. In een droom vertelt de StarClan aan Brambleclaw, Feathertail (Graystripe's dochter), Crowpaw, en Tawnypelt (voorheen Tawnypaw, Brambleclaw's zus) om te luisteren naar wat "midnight" te zeggen heeft en de vier katten maken zich op om op reis te gaan. Squirrelpaw sluit zich ook aan en Stormfur staat erop mee te gaan om zijn zus, Feathertail, te beschermen. Zo beginnen de zes katten aan een reis in de richting van de ondergaande zon; een tocht in een voor hen totaal onbekende wereld...

zoeken in:
avatar van dallben
4,0
Erg mooi boek. Net als bij Star Trek: The Next Generation zien we hier een soort nieuwe generatie Warriors. Erg mooi vervolg op The Darkest Hour. Leest lekker en volt, in een ruk uit. Erg mooi verhaal alles word heel mooi omschreven.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:09 uur

geplaatst: vandaag om 16:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.