menu

Feldman en Ik - Abdelkader Benali (2006)

mijn stem
2,33 (6)
6 stemmen

Nederlands
Psychologisch

288 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Twee jaar nadat hij diens condoleanceregister had getekend ontvangt Andes Klein een brief van zijn vroegere boezemvriend Maxime Feldman. Klein en Feldman waren in hun studententijd onafscheidelijk. Daaraan kwam een einde toen Feldman de echtgenote van een van zijn professoren had bezwangerd en de universiteit diende te verlaten. Niet veel later zou hij omkomen tijdens een wandeling door de wouden van Maleisië. Maar hoe nu? Een brief van een dode, geadresseerd in een handschrift dat onmiskenbaar dat van Feldman is. Andes Klein, als jurist inmiddels werkzaam op een groot verzekeringskantoor, durft de brief niet te openen.

zoeken in:
avatar van Jasper
1,5
Een zeer onbevredigend boek. Het tracht de sfeer van vervreemding weer te geven, een geschiedenis van een gek te zijn en daarbij wat maatschappijkritiek te geven: toch lukt dit alles niet. Erg jammer.

Het is het eerste boek dat ik lees van Benali, misschien had ik eerst een ander boek moeten lezen. Maar de tekst op de achterflap sprak me erg aan, echter deze dekt de lading niet al te goed.
Ook het einde geeft niet de verheldering, en dus ook niet de bevrediging, die ik verwachtte.

avatar van Donkerwoud
2,0
Dit is mijn derde boek van deze jaloersmakend jonge schrijver. Zijn schrijfstijl is heerlijk creatief, met lange zinnen die als het ware over de bladzijden meanderen. Maar om de een of andere reden blijft het hangen in onbegrijpelijke abstracties. Nooit heb je het gevoel dat je vat krijgt op de hoofdpersoon en zijn gekte. Het voelt onbevredigend, onlogisch en een tikkeltje te pretentieus allemaal. De satirische insteek van ziek willen zijn in een op gezondheid gerichte maatschappij werkt even, maar wordt naar verloop van tijd tergend irritant. Zelfs met maar 288 bladzijdes weet het boek saai te worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:27 uur

geplaatst: vandaag om 15:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.