menu

1001 Vrouwen uit de Nederlandse Geschiedenis - Els Kloek (2013)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Biografie

1556 pagina's
Eerste druk: Vantilt, Nijmegen (Nederland)

Ooit gehoord van Trijntje Keever? Van Marie du Moulin? Van Judith Leyster, Maria Gartman, Trix Terwindt? In hun tijd stuk voor stuk spraakmakende vrouwen die een opmerkelijke rol hebben gespeeld in het verleden van Nederland. Els Kloek ontrukte hun levensverhalen aan de vergetelheid. Dit boek bevat biografieën van 1001 beroemde, beruchte, opmerkelijke, geliefde, slechte en invloedrijke vrouwen.

zoeken in:
avatar van liv2
Els Kloek werkte 10 jaar (samen met meer dan 300 deskundigen) aan dit boek. Een naslagwerk om u tegen te zeggen als je het mij vraagt....


YouTube - 1001 Vrouwen

avatar van mjk87
Wim Brands in gesprek met Kloek:

Mededeling: cookies - boeken.vpro.nl

avatar van Raspoetin
Boek was onlangs door het Historisch Nieuwsblad uitgekozen als het beste geschiedenisboek aller tijden. De keuze werd gemaakt op basis van een lijst van 250 geschiedenisboeken die door deskundigen waren geselecteerd. Ik vraag me echter af of dit boek niet meer dan een encyclopedie is en zich enkel en alleen laat gebruiken als naslagwerk?

Gast
geplaatst: vandaag om 06:28 uur

geplaatst: vandaag om 06:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.