menu

Om Erger te Voorkomen: De Voorgeschiedenis en Uitvoering van de Vernietiging van het Nederlandse Jodendom tijdens de Tweede Wereldoorlog - Nanda van der Zee (1997)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Historisch

287 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

In 'Om erger te voorkomen' stelt Nanda van der Zee de vraag centraal hoe het mogelijk was dat juist in Nederland relatief zoveel Joden naar de Duitse vernietigingskampen werden weggevoerd. Eerst geeft de auteur een overzicht van het Joodse vluchtelingenvraagstuk in de jaren twintig en dertig en van de aandacht die daaraan in de Nederlandse pers steeds is besteed. Vervolgens komt zij met een scherpe interpretatie van de vlucht van koningin Wilhelmina met haar kabinet naar Engeland, zodat de regeringszetel buiten Nederlands grondgebied kwam te liggen. Een uitvoerige analyse van het functioneren van de Joodse Raad ontbreekt uiteraard niet in het boek.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:06 uur

geplaatst: vandaag om 09:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.