menu

Adolf Hitler Mein Kampf: Entstehung, Aufbau, Stil, Anderungen, Quellen, Quellenwert, Kommentierte Auszüge - Werner Maser (1966)

Alternatieve titels: Hitlers Mein Kampf: Geschiedenis, Fragmenten, Commentaren | Adolf Hitlers Mein Kampf: Geschichte, Auszüge, Kommentare

mijn stem
geen stemmen

Duits
Historisch / Ideeënliteratuur

344 pagina's
Eerste druk: Bechtle, München (West-Duitsland)

'Mein Kampf' kan worden gezien als de bijbel van het nationaal-socialisme. Dat het bij het magnum opus van Hitler gaat om een huiveringwekkend boek, kan de lezer nogmaals constateren aan de hand van deze wetenschappelijke studie van historicus Werner Maser. Hij gaat de omstandigheden na waaronder het boek werd geschreven en beschrijft de bronnen die Hitler gebruikte. Vervolgens legt hij enkele aspecten bloot van de nationaal-socialistische heilsleer, zoals de buitenlandse politiek, het belang van propaganda en de houding tegenover de joden. Een en ander wordt uitgebreid gestaafd met bladzijdelange citaten uit 'Mein Kampf' en andere geschriften van Hitler.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:11 uur

geplaatst: vandaag om 08:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.