menu

Backpack - Emily Barr (2001)

mijn stem
3,23 (11)
11 stemmen

Engels
Reis

384 pagina's
Eerste druk: Headline Publishing Group, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Als Tansy's vriend het op het laatste moment laat afweten, vertrekt zij in haar eentje richting het Verre Oosten. Daar aangekomen voelt ze zich tamelijk bedonderd: in tegenstelling tot wat de glossy's haar hebben voorgespiegeld, is Saigon een smerige en luidruchtige stad. Ook de andere backpackers vindt zij maar niks. Toch reist Tansy tegen wil en dank verder door Vietnam, Laos, Thailand en China richting Tibet. Ze e-mailt regelmatig met het thuisfront, en hoort op die manier over een geheimzinnige moordenaar die door Azie waart en onderweg blonde meisjes vermoordt.

zoeken in:
3,0
Tansy lijdt een wild leventje in het hippe Londen. In een poging de dood van haar moeder te vergeten drinkt, snuift en feest ze wat af. Als ze na een wilde nacht ’s ochtends wakker wordt in het ziekenhuis, besluit ze dat er iets moet gebeuren. Met haar vriend plant ze een wereldreis naar Azië, maar de relatie loopt niet al te lekker en haar vriend laat het op het laatste moment afweten. Tansy gaat dus alleen en voelt zich in het begin, op zijn zachtst gezegd, niet thuis tussen de sjofele slechtgeklede westerse backpackers in Vietnam, Laos, Thailand en alle andere landen. In de maanden die volgen gaat Tansy echter steeds meer lijken op haar reisgenoten en vindt ze ook weer geluk in de liefde... Backpack dateert al uit 2001 en heeft eigenlijk altijd bekend gestaan als een soort reischicklit, met een foto van een bountystrand met palmbomen op de omslag. Nu is het opnieuw uitgebracht met een vage zwart-wit foto op de cover en het stempel “literaire thriller”. Een vreemde beslissing van de uitgeverij. Het spanningselement in het boek, een seriemoordenaar die meisjes zoals Tansy vermoord in Azië, speelt op de achtergrond en komt pas helemaal aan het eind van het verhaal goed op gang. Bij een literaire thriller word je vanaf de eerste bladzijde al meegezogen in een spannend verhaal en dat is bij Backpack zeker niet het geval. Backpack gaat voornamelijk over een jonge vrouw die vrede probeert te krijgen met haar moeilijke jeugd en er achter komt dat haar hippe leventje in Londen niet zoveel voorstelt. Tansy is een sympathieke en erg herkenbare meid die haar omgeving op komische en soms ontroerende manier analyseert. Backpack leest lekker weg en is zeven jaar na dato nog steeds een heerlijk boek dat op het eind ook nog eens echt spannend wordt. Met recht een spannende chick, als je het mij vraagt!

Hm ik heb het boek dus inderdaad gekocht in de versie met 'literaire thriller' voorop. Een gokje, voor een paar euro, op het Boekenfestijn. Heb dit boek nu klaarliggen om als eerste te gaan lezen, zodra ik weer toe ben aan een boek, maar begrijp dus dat ik het beter kan bewaren als chicklit voor tussendoor..

Gast
geplaatst: vandaag om 14:43 uur

geplaatst: vandaag om 14:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.