menu

De Onvoltooide - Yasmine Allas (2013)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Psychologisch

240 pagina's
Eerste druk: Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Victor vertelt in één nacht het verhaal van zijn relatie met Hanna, die na zes jaar tot een einde is gekomen. Zij ligt zwijgend op het bed waarin zij die nacht nog de liefde hebben bedreven, Victor zoekt in zijn radeloosheid de oorzaak van hun onvermogen tot geluk. Hij spreekt over hun eerste ontmoeting, over een bizar nachtelijk bezoek aan een kerkhof, over de prachtige reizen en over hun uitgelaten bezoek aan het Concertgebouw. En hij herinnert zich de verhalen over hun afkomst, die ze elkaar gedurende de zes jaar vertelden.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
Niet uitgelezen en dus ook geen score, na een bladzijde of honderd was ik helemaal klaar met deze pretentieuze rommel. Het is de soort zweverige roman waarin gepoogd wordt om iets te zeggen over seksualiteit en intimiteit, maar die dat vervolgens doet met de minst subtiele metaforen denkbaar. Het wist mij ook niet geïnteresseerd te krijgen in zijn karakters en ik zat op een gegeven moment alleen maar verveeld erdoor te bladeren om verder te komen.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:45 uur

geplaatst: vandaag om 08:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.