menu

And the Mountains Echoed - Khaled Hosseini (2013)

Alternatieve titel: En uit de Bergen Kwam de Echo

mijn stem
3,47 (53)
53 stemmen

Engels
Psychologisch

416 pagina's
Eerste druk: Riverhead, New York (Verenigde Staten)

Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een vader dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Als Pari noodgedwongen wordt verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul zet dat een reeks ingrijpende gebeurtenissen in gang. Hosseini beschrijft meerdere generaties in deze roman, ouders en kinderen en kleinkinderen, broers en zussen, en onderzoekt de vele manieren waarop familieleden elkaar liefhebben, verwonden en verraden – én hoe ze zich voor elkaar opofferen. Hij volgt zijn personages van Kabul naar Parijs, van San Francisco naar het Griekse eiland Tinos, en weer terug naar Kabul.

zoeken in:

avatar van mjk87
Dit klinkt als een herhaling van The Kite Runner en A Thousand Splendid Suns. Uiteraard een familiair probleem, uitgesmeerd over de complete moderne Afghaanse historie.

mjk87 schreef:
Dit klinkt als een herhaling van The Kite Runner en A Thousand Splendid Suns. Uiteraard een familiair probleem, uitgesmeerd over de complete moderne Afghaanse historie.


Dat blijft inderdaad de stijl van zijn boeken, toch lijkt het me erg mooi.


avatar van prometida
3,5
Razendsnel heb ik het nieuwste boek van Hosseini gekocht en even snel heb ik het uitgelezen. Het is een makkelijk leesbaar boek, het boek vertelt mooie verhalen en laat je gevoelens niet onberoerd.

Het draait in dit boek om veel, heel veel dingen. In de grote lijnen draait het wel om Pari en haar broer Abdullah, zoals ook op de achterkant van het boek staat vermeld, maar daaromheen worden zoveel andere verhalen verteld. Het gaat over broers, neven, omen, moeders, buren, vrienden, geliefden, noem maar op.

Ik moet eerlijk zeggen dat dit mij soms een beetje stoorde. Was ik net weer gewend geraakt aan een nieuw karakter in het boek, werd er alweer naar een ander overgesprongen.

Voor mij maakte dit het boek een beetje té, Hosseini wil teveel mooie verhalen vertellen, de personages die in het boek voorkomen zijn allemaal wel met elkaar verbonden, maar soms zijn de verbindingsdraadjes wel heel dun!

Natuurlijk maak ik de fout om dit boek te vergelijken met zijn andere boeken 'De vliegeraar' en 'Duizend schitterende zonnen', waar ik zo van genoten heb. Als ik stiekem toch de vergelijking maak, hebben de andere twee boeken veel meer bij me losgemaakt dan dit boek heeft gedaan. Misschien heeft het ermee te maken omdat je in dit boek niet één of twee personen constant volgt, maar een tiental personen.

4,0
"Duizend schitterende zonnen" heb ik nog niet gelezen. " De vliegeraar" wel. "Echo uit de bergen" vond ik ook een heel mooi boek. Wel anders dan "de Vliegeraar" . Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken waarin telkens een verhaal vanuit het gezichtsveld van één persoon wordt verteld. De personen in deze hoofdstukken hebben wel allemaal met elkaar te maken. Een prettig leesbaar boek bestaand uit mooie en ontroerende verhalen.

avatar van Christiand
4,5
Op de een of andere manier had ik altijd verwacht dat Hosseini, schrijver van het zeer bekende ‘The Kite Runner‘, een eendagsvlieg was, die nooit verder zou komen dan één goed boek. Maar daarmee heb ik hem schromelijk onderschat, want Hosseini blijkt met dit boek een waarlijk groot auteur.

Vanaf de eerste pagina voert Hosseini je mee in een vernuftig opgebouwd boek, dat je al snel niet meer loslaat. Het verhaal is poëtisch, verbeeldingsrijk en rijk geschakeerd en speelt natuurlijk weer grotendeels in Hosseini’s moederland Afghanistan. Het verhaal begint met het relaas hoe de jonge Abdullah wordt gescheiden van zijn zusje Pari, waarmee hij een heel sterke band heeft. En vanaf dat beginpunt waaiert het verhaal prachtig uit naar allerlei andere personages, in verschillende tijdsgewrichten en verspreid over de hele wereld (naast Afghanistan ook de VS, Frankrijk en Griekenland). Hiermee ontstaat een rijk geschakeerd verhaal, dat Hosseini ongelooflijk kundig en in een prachtige poëtische stijl vertelt. Kortom: een werkelijk prachtig boek dit!

Zie ook: Christian Deterink.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 16:11 uur

geplaatst: vandaag om 16:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.