menu

Bury Him Darkly - John Blackburn (1969)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Griezel

174 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Al twee eeuwen lang ligt het lichaam van Sir Martin Railstone, dichter, artiest en libertijn, ongestoord in zijn crypte. Het gerucht gaat dat belangrijke artistieke en ingenieuze werken met hem begraven zijn. De Kerk van Engeland weigert echter toestemming het graf te openen, omdat ze denkt dat Railstone een moordernaar was, en rommelde met zwarte kunst, en dat alles wat met hem begraven is diabolisch van aard moet zijn. Maar nu liggen er plannen voor de bouw van een nieuwe dam, waardoor Railstones tombe dertig meter onder water komt te liggen, en een kleine groep fanatici die geobsedeerd is door Railstone laten zich door niets tegenhouden om de inhoud van de crypte te onthullen voordat deze voor altijd verloren gaat. Een van hen, George Banks, opent de tombe en bevrijdt iets ouds en kwaadaardigs. Hij sterft, volledig waanzinig, een afschuwelijke dood, en wat er vrijgelaten is, is nog niet klaar met doden. Vier onwaarschijnlijke bondgenoten, een priester, een ex-naziwetenschapper, een journalist en een historicus moeten het tegenhouden voordat het de hele mensheid vernietigt...

zoeken in:
avatar van PeterW
3,0
PeterW (crew)
De boeken waar je het meest van verwacht vallen altijd het zwaarst tegen, zo ook deze. Het idee vond ik geweldig: een oud graf dat mogelijk waardevolle kunstwerken bevat en een kwaad dat vrij spel krijgt. Meer dan de helft van het boek, dat al niet zo dik is, wordt gespendeerd aan de discussies over het wel dan niet openen van de graftombe, wat al aangeeft dat er totaal geen vaart in het boek zit. Als dan uiteindelijk de tombe geopend wordt blijkt het kwaad iets heel anders te zijn dan je zou verwachten. Dan wordt er nog wat nagezeverd over hoe het aan te pakken, wat onmogelijk blijkt, maar op de laatste bladzijde wordt het toch nog snel even opgelost. Jammer, een gemiste kans, en ik zal niet gauw nog naar een Blackburn grijpen.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:56 uur

geplaatst: vandaag om 10:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.